4.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

„Andy súgott, ő segített a döntésben” – Vajna Tímea így választotta ki, milyen ereklyéket bocsásson árverésre – 252 tárgy kerül kalapács alá

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Alaposan felmérheti Andy Vajna (†74) különleges gyűjteményét egy V. kerületi galériában az, aki szívesen hazavinne egy darabot a hollywoodi producer hagyatékából. Bútorok, DVD-k, plakátok, régi fotók a forgatásokról és persze filmes ereklyék, valamint a filmügyi kormánybiztos kedvenc szivartartója vagy éppen imádott kék Bentley kabriója

ezekre lehet licitálni december 7-én.

Az aukcióra bocsátott darabokat maga az özvegy, Tímea válogatta össze, a legértékesebb darab Munkácsy egyik tanulmányrajza, amelynek a kikiáltási ára 28 millió Ft, ezt követi a három Rambo-film ikonikus késeinek kollekciója, amely licitje 20 millióról indul.

Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című képéhez készült tanulmányfejei a legdrágább tétel /Fotó: Isza Ferenc

– Nehéz megválni ezektől a tárgyaktól… Andy súgott, ő segített a döntésben. Bízom benne, hogy a gyűjtemény darabjai jó helyekre kerülnek, a befolyt pénzből pedig a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központot szeretnénk segíteni, illetve végkielégítést szeretnék adni Andy egykori kollégáinak – nyilatkozta lapunknak Vajna Tímea (37).

A januárban elhunyt Andy Vajna ereklyéit aukcióra bocsátja özvegye, Tímea /Fotó: Pozsonyi Zita

A Nagyházi Galériában kiállított ereklyéket Andy Vajna jó barátja, Geszti Péter (55) is átnézte.

– Kicsit zavarba ejtő, amikor Andy jól ismert tárgyaira emelem a tekintetem. Sokszor jártam a házában, sokat beszélgettünk, szinte minden tárgyat jól ismerek – mesélte a reklámszakember, akit a producer a Miniszter félrelép készítésekor ismeretlenül vitt ki magával Los Angelesbe, hogy segítsen megírni a poénokat. – Szomorú vagyok, mert innen a legjobban Andy Vajna maga hiányzik. Vele tervezgetni volt a legjobb, álmodozó típus ember volt, ebben hasonlítottunk egymásra, sokat tanultam tőle.

A legendás íróasztallá átalakított rulettasztal Andy dolgozószobájának egyik éke volt /Fotó: Isza Ferenc

Vajna Tímea Los Angelesben tartózkodik, az aukcióra sem jön haza, de a távolból is figyelemmel kíséri a fejleményeket.

– Sűrű napjaim vannak, mert itt, Amerikában is ügyvédekkel találkozom, és folyamatosan házat keresek. Az ingatlanárak nagyon lent vannak, de még nem sikerült megtalálnom a megfelelőt – vallotta be lapunknak Tímea. – Többszobás házat szeretnék, hogy a családomnak is legyen helye, amikor meglátogatnak, hiszen most egy évig nem tudok hazamenni az állampolgárság igénylése miatt.

A producer 12 éves, 552 lóerős Bentley kabriója alig 76 ezer kilométert futott /Fotó: Isza Ferenc

Dilemma

Geszti Péter a Blikknek megsúgta, kettős érzések kavarogtak benne, míg a kiállítás tárgyait nézte.

– Van bennem egy pici hátborzongató érzés, hogy egy barátom tárgyaira licitáljak, nem is biztos, hogy megteszem. Ugyanakkor, ha mégis így döntök, azok a filmes relikviák érdekelnének, amelyek Alan Parkertől származnak – magyarázta Geszti Péter, az Evita rendezőjének rajzaira utalva, amelyeket a filmről szóló megbeszélések alatt készített, és tízezer forint a kikiáltási áruk.

Geszti Péter szeme azonnal megakadt a 3 Rambo-film késein /Fotó: Isza Ferenc

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...