15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Amint Irán, Venezuela és Türkiyé felfedi és visszaállítja az arany valódi értékét, az adósságalapú papírpénz azonnal értéktelené válik

Dátum:

Megosztás:

A  Claudio Grass elemző kifejtette az RT-nek:

5b76ceb9dda4c85b308b45a5.jpg

Amint Irán, Venezuela és Türkiyé felfedi és visszaállítja az arany valódi értékét, az adósságalapú papírpénz azonnal értéktelené válik.

Ma már mindenki tisztában van vele (legalábbis illene), hogy a napjainkban használt fiat-valuta, pénz, papírpénz, adósság-alapú pénz az nem más, mint egy fizetési igérvény, hogy az elődeink által és általunk felhalmozott adósságot egyszer majd valaki kifizeti.

Az emberek manapság, főleg Nyugaton elfelejtették, hogy a papírpénz mögött egykoron állt egy bizonyos mennyiségű ezüst-, vagy arany fedezet.
Ma már a papírpénz semmi több, mint egy ígéret az egykori generáció részéről, hogy a jövőbeni generáció ki fogja azt fizetni az adók és az infláció segítségével.” – mondja Grass.

5b74055bfc7e936e028b45d5.jpg

Az elemző felhozza példaként Iránt, Venezuelát és Törökországot, melyek valutái összeomlottak a dollárral szemben és az emberek azonnal rohannak helyette aranyat vásárolni és más értékes nemesfémeket – amíg még megtehetik.

Az emelkedő aranyárak mindig barométerként jelzik, hogy valami nagy baj van a rendszerrel.
Amikor az arany ára emelkedik, az utcán a legutolsó ember is tudja, hogy valami nagy gáz van a gazdasággal.” – teszi hozzá.

És kétségem sincs afelől, hogy a következő válság nem regionális, hanem globális válság lesz. Minden piac manipulálva van, a kötvénypiacoktól a tőzsdén át az ingatlanpiacokig, egy buburék az egész.

Amit bizonyossággal ki lehet jelenteni az aranyról és az ezüstről az az, hogy még ha az áruk le is megy rövid távon az USA-dollár megerősödésével, ez is csak előkészíti a terepet.”

Grass elmondta még, hogy a papírpénz elveszti vásárlóértékét, amikor a kormányok túl sokat nyomtatnak belőle. Ez létrehoz persze néhány győztest , de sokkal több vesztest. Csak egy még nagyobb elégedetlenséget hoz létre az emberek között, még több nyomást helyezve az adósságalapú fiat-pénzre.

Az adósságalapú fiat-pénzeket egyedül az intézményekbe vetett hit és bizalom tartja életben, amely most történelmi válsággal néz szembe az egész táblán. Egyre több és több és több ember kérdőjelezi meg, már nyugaton is, sőt inkább végez otthon magának valami munkát és keres alternatív megoldásokat.

Én úgy hiszem, hogy a fiat-pénz és jelenlegi pénzrendszer tágabb értelemben is meg fogja érezni ennek hatását.” – zárta Claudio Grass elemző.

vilagfigyelo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...