1.1 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Amerikai, lengyel és ukrán együttműködési memorandum a földgázellátás terén

Dátum:

Megosztás:

Augusztus 31-én, szombaton, az Egyesült Államok, Lengyelország és Ukrajna Varsóban háromoldalú együttműködési memorandumot írtak alá a földgáz-ellátás területén.

Ezt Facebook oldalán Alekszandr Danyiljuk, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (SZNBO) titkára jelentette be.

„Ez egy történelmi nap. Egy újabb lépést tettünk előre nemcsak Ukrajna, de egész Európa energetikai függetlensége felé” – írta Danyiljuk.

Az SZNBO titkára megjegyezte: Rick Perry amerikai energetikai miniszterrel való találkozóján megvitatták: mind Ukrajna, mind Lengyelország számára mennyire fontos, hogy diverzifikáció révén csökkentsék az orosz földgázszállításoktól való függőség kockázatait.

„A cseppfolyósított gáz Lengyelországon történő szállításának megszervezése az egyik lépés lesz abban az irányban, hogy biztosítsuk országunk energetikai függetlenségét. E célból egy külön erre a célra létesítendő interkonnektor épül majd, ami összeköti gázszállító rendszereinket” – fejtette ki Danyiljuk.

Mint emlékezetes, Zelenszkij ukrán elnök Varsóban kijelentette: Kijev szolidáris Lengyelországgal abban, hogy az „Északi Áramlat-2” projekt elfogadhatatlan és fenyegeti egész Európát. 

Ugyancsak, még a mai napon jelentettük, hogy a lengyel külügyminisztérium  az „Északi Áramlat-2”-t a Molotov-Ribbentrop paktumhoz hasonlította.

Emlékeztetőül: augusztus 26-án utolsó szakaszába lépett az „Északi Áramlat-2” vezeték lefektetése.

Augusztus 7-én a német üzleti élet az Európával szembeni fenyegetésnek minősítette az „Északi Áramlat-2”-vel kapcsolatos amerikai szankciókat.

Korábban, a „Novorosszija” tájékoztató ügynökségének adott kommentárjában Leonyid Krutakov politológus kijelentette, hogy a gázkérdésben az Európai Bizottság, illetve Európa érdekei lényegesen eltérnek egymástól.

Július 31-én az „Északi Áramlat-2”-vel kapcsolatban az amerikai Szenátus újabb szankciós csomagot hagyott jóvá.

Június 14-én az amerikai Kongresszus elé terjesztették  az „Északi Áramlat-2”-vel kapcsolatban meghozandó szankciókról szóló törvényjavaslatot.

https://novorosinform.org

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...