4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekAmerika tereli a gyanút Ukrajnáról

Amerika tereli a gyanút Ukrajnáról

Az Egyesült Államok nem lát bizonyítékot Ukrajna érintettségére a moszkvai terrortámadásban – reagált az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője az orosz kormányzati nyilatkozatokra, miközben amerikai kormányzati illetékesek a kialakult helyzet következményeit a hétvégén úgy értékelték, hogy nincs olyan fenyegetettség az Egyesült Államokra nézve, amely az oroszországi terrorakcióból ered.

Antony Blinken külügyminiszter szombaton közleményben határozottan elítélte a terrorcselekményt, és részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak.

Az amerikai külügyminisztérium régóta nem ajánlja az amerikai állampolgároknak az oroszországi utazást, az amerikai kormány négyfokú skáláján a legmagasabb fokozatú figyelmeztetés van érvényben, amit legutóbb 2023 szeptemberében vizsgáltak felül.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, a moszkvai eseményekről megjelent jelentések nyomán, pénteki első reagálásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai kormányzati szervek rendelkeztek információkkal egy Moszkvában készülő terrortámadásról. Adrienne Watson közölte, hogy ezeket megosztották az orosz hatóságokkal, követve a figyelmeztetési kötelezettségre vonatkozó politikát.

A Moszkvában működő amerikai nagykövetség a saját értesülések alapján már a hónap elején figyelmeztetést adott ki az orosz fővárosban tartózkodó amerikaiak számára, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati figyelmeztetéseket egy terrortámadás veszélyéről korábban úgy értékelte, hogy azok az orosz emberek megfélemlítésére vonatkozó kísérletek, és „nyílt zsarolásnak” nevezte az orosz társadalom destabilizálása érdekében.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. A támadásban a legutóbbi hivatalos adatok szerint 137-en haltak meg, és a sebesültek száma 180 volt. A merényletet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work