21.6 C
Budapest
2022. augusztus. 14. vasárnap

Amerika első sorozatgyilkosnője fogadós volt, vendégei nem jártak jól: Vendégeit tette el láb alól, kivétel nélkül mindenkit..

Dátum:

Megosztás:

Lavinia Fisher a fogadója vendégeit tette el láb alól, de van aki ártatlannak tartja a fogadósnőt..

Ha sorozatgyilkosról szóló filmet néz vagy könyvet olvas az ember, a tettes általában férfi. Pedig a történelem során sokszor derült ki nőkről is, hogy tömegek életére törnek.

Így a korai 19. században élt Lavinia Fisher is, aki Charlestonban, Dél-Karolinában üzemeltetett fogadót, és gyanútlan szállóvendégei életét vette el. Úgy tartják, ő volt Amerika első sorozatgyilkosnője – esetleges ki nem derült bűntények, vagy fel nem göngyölített esetek miatt ezt természetesen nem lehet minden kétséget kizáróan tudni.

Amerika első sorozatgyilkosnője, Lavinia Fisher

1819-ben, Charleston külvárosában működött egy fogadó, a Six Mile Wayfarer House, melyet Lavinia Fisher és férje, John vezetett. A városba érkező és onnan induló utazókat, illetve kereskedőket szállásolták el. A szép, fiatal pár nagy tiszteletnek örvendett a városban – igaz, Lavinia híresen hűtlen típus volt: arról pletykáltak az emberek, hogy a vendégekkel flörtöl.

Így a korai 19. században élt Lavinia Fisher is, aki Charlestonban, Dél-Karolinában üzemeltetett fogadót, és gyanútlan szállóvendégei életét vette el. Úgy tartják, ő volt Amerika első sorozatgyilkosnője – esetleges ki nem derült bűntények, vagy fel nem göngyölített esetek miatt ezt természetesen nem lehet minden kétséget kizáróan tudni.

Amerika első sorozatgyilkosnője, Lavinia Fisher

1819-ben, Charleston külvárosában működött egy fogadó, a Six Mile Wayfarer House, melyet Lavinia Fisher és férje, John vezetett. A városba érkező és onnan induló utazókat, illetve kereskedőket szállásolták el. A szép, fiatal pár nagy tiszteletnek örvendett a városban – igaz, Lavinia híresen hűtlen típus volt: arról pletykáltak az emberek, hogy a vendégekkel flörtöl.

A csinos, 27 éves nő könnyen csábította el a férfi vendégeit, és bájos arca mögött senki sem sejtett rossz szándékot. A beszélgetéseket azonban körmönfont, de finom módszerekkel a pénzügyek felé fordította, hogy kideríthesse, milyen munkakörben dolgoznak, mit akarnak a városban vásárolni vagy éppen eladni. Ha tehetősnek tűntek, sorsuk megpecsételődött: Lavinia leanderlevéllel mérgezett teát szolgált fel nekik, mielőtt éjszakai szállásukra tértek volna.

A tettestárs, John Fisher ezután besurrant a teától már rosszul lévő vendég szobájába, és kirabolta őt. Egyes források szerint a nő mérge már önmagában is megölhette az áldozatot, mások szerint a férj mérte a kábult férfiakra az utolsó, halálos csapást. Állítólag a szobát alaposan felkészítették a bűntettre, az elhalálozó férfiak testei ugyanis egy dörzsölt megoldásnak köszönhetően kizuhantak a szobájuk padlóján: egy csapóajtó nyílt ki az elhalálozott vendég alatt, amelyet Fisherék az ágy alá szereltek be.

Hírük ment, de nem a gyilkosságok miatt

A fogadónak először nem is a gyanús eltűnések miatt ment híre, hanem a Fisherék fogadójában tartott pókerjátszmák miatt, melyeken komoly csalások történtek. Környékükön állatokat is loptak, és felmerült, hogy a házaspár is a rablóbandához tartozhat. Amikor azonban megpróbáltak rajtaütni a bűnözőkön, Lavinia megölte az egyik igazságszolgáltatót, társai pedig elmenekültek. Ekkor még nem sikerült leleplezni őket.

Amikor a gyilkos párt elkapták

1819 februárjában a nő ismét ölni akart, ám pechjére a vendég, bizonyos Peoples éppen nem kívánta a szokásos mérgező teát, amelyet felszolgált neki, ezért titokban kilöttyentette azt egy félreeső helyre. A nő végül a szobájába kísérte, ám a férfit felettébb zavarta, hogy a fogadós előzőleg milyen sokat kérdezősködött érkezése céljáról. Attól tartott, hogy ha lefekszik, talán kirabolják, ezért az ágy helyett a széken pihent meg. Kisvártatva nagy zajra lett figyelmes: az ágy alatti csapóajtó nyílt fel, melyen át a testének le kellett volna zuhannia, legalábbis Fisherék bevett forgatókönyve szerint.

Peoples azonnal rájött, hogy kelepcébe került, ám szerencsére sikerült elmenekülnie. Értesítette a hatóságot, akik kisvártatva embereikkel vették körül a fogadót. A gyilkosoknak esélye sem volt megúszni a dolgot.

A börtön, ahová Laviniát és férjét vitték, ma is áll.

A börtön, ahová Laviniát és férjét vitték, ma is áll.

Letartóztatták Laviniát és Johnt is, bűnösségük pedig nem is volt kétséges, miután a házkutatás során rengeteg tárgyi bizonyítékra, emberi maradványokra és föld alatti folyosókra is bukkantak. Valószínűleg ezeken át vihették ki a holttesteket. A bíróság, látván a bűneik súlyosságát, nem börtönre, hanem halálra ítélte őket: 1819 májusában felakasztották a párt. Lavinia szelleme egy legenda szerint azóta is a börtön falai közt kísért.

A tiszazugi méregkeverők

Nem csak külföldön fordult elő, hogy nő vált sorozatgyilkossá: egy tiszazugi asszonybanda is hasonló kegyetlenségeket követett el.

Lavinia Fisher,sorozatgyilkos

Magyarország híres gyilkosságsorozatát asszonyok követték el: a tiszazugi méregkeverők 300 embert öltek meg

(Képek: Getty Images.)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Horror: feldarabolta nevelt lányát az orvos (18+)

Egy fővárosi tejivóban találták meg a fiatal nő kézfejét, a Balatonban a többi testrészét Egy megdöbbentő balatoni gyilkossági ügyet...

Éremszüretet tartottak a magyarok a római úszó Európa-bajnokságon

Szenzációs eredményt hozott Milák Kristóf és a hasonszőrű zseni, David Popovici első, szemtől szembeni összecsapása a római Európa-bajnokságon. A...

Energiapánik Németországban: ősztől csak 19 fokig lehet fűteni

Már az ősszel szigorú energiatakarékossági előírások lépnek életbe Németországban, amelyek – egyebek mellett – azt írják elő, hogy...

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe,...
facebook