9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Amerika betett a románoknak is! Egyenlőre le kell mondaniuk a fekete-tengeri csodagázról..

Dátum:

Megosztás:

A „csodagáznak” is nevezett fekete-tengeri lelőhelyek egy ideig biztos nem állnak majd a fogyasztók rendelkezésére. Egyelőre a bíróságon zajlik majd pereskedés mindezekről.

Az amerikai beruházó ugyanis beperelte a román államot, mert a tevékenységét szabályozó törvényt a kárára változtatták meg.

Maszol arról ír, hogy a nyílt vízi földgáz-kitermeléssel foglalkozó Black Sea Oil and Gas (BSOG) nevű cég indít pert az állam ellen. Az amerikai tulajdonban levő vállalat erről átiratban értesítette az Altalajkincsek Országos Ügynökségét (ANRM).

A cég a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó, úgynevezett offshore-törvény miatt fordul a párizsi kereskedelmi döntőbírósághoz.

Az amerikaiak csak úgy hajlandóak a kitermelés megkezdéshez, ha módosítják az offshore cégekre vonatkozó törvényt. Ez azóta sem történt meg, pedig már 2019-ben megkezdte a cég a beruházásokat, ám a román kormány azóta sem lépett az ügyben.

2018 óta létezik ez a törvény, amelyet a befektetők kárára módosítottak, akik a befizetendő adókból és illetékekből nem vonhatják le a beruházás ellenértékének jelentős részét. Az egymást váltó kormányok azóta többször is ígéretet tettek a törvény módosítására, de konkrét lépéseket még egyik sem tett az ügy érdekében.

A fekete-tengeri mezőkről mintegy 10 milliárd köbmétert lehet majd kitermelni. Ez éves szinten mintegy egymilliárd köbmétert jelent. Ez pedig a román fogyasztás közel nyolc százalékát teszik ki.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...