7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Ambrus Attila: “Jobban éltem, amikor az OTP támogatott” (Olvasd el és nézd meg, aztán szólj hozzá!)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bankrablóból médiasztár? Nézzük meg, mennyire helyes az, ha egy bűnözőt ennyire felkap a média! (Hirmagazin.eu)

Sorozatatosan elkövetett bankrablások és elfogása után az előzetesből megszökött Ambrust sztárként ünnepelte az egész ország! Szégyen! A Viszkis-rablóként” ismertté vált Ambrus Attila keramikus lett, piacozik, vásárokra jár és rengeteg megrendelést kap. A whiskyt ma sem veti meg!

Videó forrása: hirzona24

Végigfuttajuk gondolatban a hazai médiasztárok előéletét, és nem tudunk olyan embert megmutatni, aki biciglitolvaj volt, és médiasztár lett, vagy  besurranásos betörő, rabló, csaló, erőszaktevő volt, és médiasztár lett. Migránsból sem lett médiasztár, és terroristából sem!

Mi a különbség a betörő és a csaló között, vagy mi a különbség az erőszakos nemi közösülést elkövető és a rablást elkövető között? A Biblia szerint semmi, mert nincs kis bűn vagy nagy bűn, a bűn mindenképpen az, a törvény szerint, alapvetően a társadalomra való súlyossága szerint bűn és bűncselekmény, minden elkövetett bűn!

Ambrus kijelenti: barátok segítségével álltam fel, dolgozom! Ez természetes, hogy dolgozni kell, hiszen azok a magyar emberek is dolgoznak, akik távol állnak a bűnelkövetéstől, hiszen dolgozni kell mindenkinek, aki élni akar, és aki építeni, szebbíteni szeretné Magyarországot! Dolgozunk, hogy el tudjuk tartani a családunkat, dolgozunk, hogy elismerést és megbecsülést nyerjünk, dolgozunk, hogy legyen életcélunk.

Az, hogy Ambrus dolgozik, miért több, miért nagyobb érték, mint az, aki soha nem követett el semmilyen bűncselekményt, és mégis dolgozik?

Ma már mindenhova erkölcsi bizonyítvány kell, azaz bejegyzés nélküli erkölcsi bizonyítvány. Csak halkan kérdezem meg (magamtól), hogy lehet valaki bejegyzett piacos vállalkozó (egyéni vállalkozó) erkölcsi bizonyítvány nélkül? Nem értem, mert ha nincs vállalkozása, akkor hogy fizet vállalkozói adókat, hogy felel meg azoknak az elvárásoknak, amit a törvény minden más vállalkozóval, vállalkozással szemben kőkeményen batartat?

Videó forrása: YouTube

.. És nézzük meg a Pesti Srácok 2016. 06. 26-i cikkét:

A whiskys egy gyáva rabló volt, aki ivott, eljátszotta a pénzt és bárkit elárult – megszólalt a szökésben lévő bűntárs

Sátoraljaújhely, 2012. január 31.
Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló távozik a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból. A 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra elõtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet, miután letöltötte büntetését.
MTI Fotó: Balázs Attila

Egy gyáva rabló volt csupán, aki elitta, eljátszotta a pénzt, amit rabolt, és ha az érdeke úgy kívánta, bárkit elárult – nyilatkozta Orbán Gábor a Nol.hu-nak. A jelenleg szökésben lévő bűntárs 13 rablást hajtott végre Ambrus Attilával.

Megszólalt a whiskys rablóként elhíresült Ambrus Attiláról egykori bűntársa, Orbán Gábor, akivel három év alatt 13 rablást hajtottak végre. Miközben Ambrus sztár lett Orbán úgy érzi mindent az ő nyakába varrtak. Orbán Gábor jelenleg szökésben van. A Fővárosi Törvényszék azért körözteti, mert nem vonult be a csalásért jogerősen kiszabott egy év tíz hónap szabadságvesztést letölteni. A Nol.hu-nak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, ő volt a whiskys társa, ezért a nyakába varrtak egy balhét, amit nem követett el. Úgy érzi, leülte a jogos nyolc évet, ártatlanul nem megy a rács mögé.

Orbán Gábor az interjú során felidézte, az Újpestnél ismerte meg Ambrus Attilát. Mindketten többre vágytak annál, ami a fizetésükből futotta, így Orbán addig nyaggatta a Párducként megismert sportolót, amíg bevette a buliba. Ambrus végül igent mondott, és elárulta, hogy ő a whiskys rabló. Orbán Gábor bankot akart rabolni, mert abban több pénzt szimatolt, mint a postáknál. Úgy tervezte, pár tíz millióból ingatlanokat vesz, és abba is hagyja a rablásokat. Első közös „munkájuk” a XI. kerületi Fehérvári út 88/B alatt lévő postahivatal volt, ami nagyjából ötmillió forintot hozott.

Orbán állítja, ő beszélte rá a whiskyst, hogy ne igyon a kirabolni tervezett pénzintézet tőszomszédságában, ami addig szokása volt. Ha józanul nem megy a rablás, ne a helyszín közelében igya meg az üveg whiskyt, hanem otthon.

A bankrabláshoz jobban terveztek, többször járták be a helyszínt parókában, térképeket is készítettek. A rablás napján más más úron érkeztek a bankhoz, Ambrus párducként átugrott a pult felett és fegyverével követelte a pénzt. Orbán Gábor eközben kint figyelt. Megállapodásuk szerint egy rablás legfeljebb három percig tarthatott, utána kijöttek, akár volt zsákmány, akár nem volt.

Orbán vállalkozásához lassan gyűlt a pénz, sokkal lassabban, mint várta. A legnagyobb összeg 25 millió forint volt, amelyet raboltak. Orbán ekkor vetette fel, hogy egyszerre két bankot is kirabolhatnának egymás után. Míg az elsőnél kutakodnak a zsaruk, simán lecsaphatnak egy másikra, sőt, akár egy harmadikra is. Ez is az én ötletem volt – nyilatkozta Orbán, aki nem titkolta, mérhetetlenül felháborította, hogy a whiskys mindent, amit sikeres volt, a saját ötleteként adott el a nyilvánosság előtt.

Orbán Gábor az interjúban hangsúlyozza, sosem bocsátja meg Ambrusnak, hogy azt állította, 1999. január 15-én azért tudták elfogni őket a rendőrök, mert a társa nem mert leugrani a Margit hídnál az alsó rakpartra. Felidézte, Ambrus elfogását követően megkérdezték tőle a határőrök, mi legyen Donnal, a berni pásztorral. „Azt mondta, lőjék fejbe. Ennyire szerette a kutyáját. Csak azért vett berni pásztort, mert nekem is az volt. Kettő is.”

Teljes riport itt olvasható.

Videó forrása: YouTube

Nincs mit megbánnom, leültem a bóntatésemet!

Videó forrása: YouTube

Arrébb az agarakkal! .. Mert Ambrus fegyveresen is rabolt, és csak a Jó Isten ajándéka, hogy akkor nem tartóztatta fel egy járókelő, vagy a rendőrség, és vajon ki tudja, mi lett volna abban az esetben?

Én is azt mondom, hogy segítsük a társadalomba való beilleszkedést a börtönből szabadultaknak, hiszen az a cél, hogy a társadalom elismert tagjai lehessenek, lehessenek ismét, de azért ne csináljunk médiasztárt egy rablóból!

Mondd el a véleményedet! Osztd meg a cikket, hogy láthassuk, mi, helyesen gondolkodunk-e? (Hirmagazin.eu)

Forrás: https://www.hirmagazin.eu

Kiemelt kép: egybeminden

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...