Home Életmód Életmód hírek Állatvédő egyesületet támogattak a Mikulás futáson

Állatvédő egyesületet támogattak a Mikulás futáson

0

Száraztáp és konzerv jelenti a boldog karácsonyt


Közeledik a karácsony, és ez az időszak egyre több helyen már nem csak az ajándékok vásárlásról szól, hanem az adományozásról is. December 3-án jótékonysági Mikulás futást rendeztek Tamásiban, ahol az idén megalakult Tamási Állatvédő Egyesületet lehetett támogatni.

Szerencsés találkozás, ha az adományozás és az állatvédelem találkozik. Utóbbi az elmúlt napokban kiemelt figyelmet kapott, hiszen az Országgyűlés megszavazta az állatvédelmi törvények módosítását, így 2022. január 1-től 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a szaporítás, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a visszaeső állatkínzó, 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a különösen visszaeső állatkínzó, és büntethető lesz az is, aki méreg kihelyezésével több állatot elpusztít.

Állatbarát csapat fogott össze a kutyákért

Az állatok szeretetére és a róluk való gondoskodásra helyezte a hangsúlyt a Tamási-Hús Kft. kisebb futócsapata is, akik elindultak a Mikulás futáson, hogy a cég nevében adományokat adjanak át. A futócsapat tagjait összekötötte egy fontos dolog: mindenki állatbarát.

„Mikor láttuk a jótékonysági futásról szóló hírt, úgy voltunk vele, hogy megpróbájuk cégen belül a gyűjtést, veszteni nem veszítünk semmit. Szerencsére a vezetőség pozitívan fogadta a gyűjtésről szóló felhívást, és amiben tudott, támogatott minket – mesélte Tóth-Kovács Gabriella, a Tamási-Hús Kft. minőségbiztosítási munkatársa, aki elárulta, hogy hatan alkották a kis csapatot.

„Szőke Csaba, gépkezelő, Apostol Kitti HR-ügyintéző, Czelecz Bernadett Kitti HR-ügyintéző, Seniesh Maria üzemi dolgozó, Vlocskó Bálint higiéniai vezető és jómagma. De szerencsére nagy volt az érdeklődés a jótékonysági futásra, és még jópáran részt vettek rajta, tanárok, orvosok egyaránt” – tette hozzá Tóth-Kovács Gabriella.

Problémamentes ünnepek a cél

Az akció célja mindenképpen az volt, hogy minél több adományt tudjanak gyűjteni, hogy a gondozóknak így az ünnepek előtt legalább erre ne legyen problémájuk.

„Bár még csak most indult hivatalosan a Tamási Állatvédő Egyesület, sajnos menteni való állat mindig akad, és amíg nekik nem találnak gazdit, a tartásuk is költségekbe kerül” – mondta Gabriella.

A Tamási-Hús Kft. dolgozóinak köszönhetően 70 kg száraztápot és 44 kg konzervet tudtak átadni a menhely részére. A rendezvényen jelen voltak a gondozók, és néhány mentett kutya is, akik szintén csatlakoztak a futáshoz, igaz nekik jóval könnyebb volt, mint kétlábú társaiknak.

A vállalat egyébként rendszeresen részese jótékonysági akcióknak. Támogatója mások mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak is, akik által novemberben például számos családhoz juttattak prémium minőségű húsipari termékeikből.

Exit mobile version
Megszakítás