19.7 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Állatvédő egyesületet támogattak a Mikulás futáson

Dátum:

Megosztás:

Száraztáp és konzerv jelenti a boldog karácsonyt


Közeledik a karácsony, és ez az időszak egyre több helyen már nem csak az ajándékok vásárlásról szól, hanem az adományozásról is. December 3-án jótékonysági Mikulás futást rendeztek Tamásiban, ahol az idén megalakult Tamási Állatvédő Egyesületet lehetett támogatni.

Szerencsés találkozás, ha az adományozás és az állatvédelem találkozik. Utóbbi az elmúlt napokban kiemelt figyelmet kapott, hiszen az Országgyűlés megszavazta az állatvédelmi törvények módosítását, így 2022. január 1-től 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a szaporítás, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a visszaeső állatkínzó, 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a különösen visszaeső állatkínzó, és büntethető lesz az is, aki méreg kihelyezésével több állatot elpusztít.

Állatbarát csapat fogott össze a kutyákért

Az állatok szeretetére és a róluk való gondoskodásra helyezte a hangsúlyt a Tamási-Hús Kft. kisebb futócsapata is, akik elindultak a Mikulás futáson, hogy a cég nevében adományokat adjanak át. A futócsapat tagjait összekötötte egy fontos dolog: mindenki állatbarát.

„Mikor láttuk a jótékonysági futásról szóló hírt, úgy voltunk vele, hogy megpróbájuk cégen belül a gyűjtést, veszteni nem veszítünk semmit. Szerencsére a vezetőség pozitívan fogadta a gyűjtésről szóló felhívást, és amiben tudott, támogatott minket – mesélte Tóth-Kovács Gabriella, a Tamási-Hús Kft. minőségbiztosítási munkatársa, aki elárulta, hogy hatan alkották a kis csapatot.

„Szőke Csaba, gépkezelő, Apostol Kitti HR-ügyintéző, Czelecz Bernadett Kitti HR-ügyintéző, Seniesh Maria üzemi dolgozó, Vlocskó Bálint higiéniai vezető és jómagma. De szerencsére nagy volt az érdeklődés a jótékonysági futásra, és még jópáran részt vettek rajta, tanárok, orvosok egyaránt” – tette hozzá Tóth-Kovács Gabriella.

Problémamentes ünnepek a cél

Az akció célja mindenképpen az volt, hogy minél több adományt tudjanak gyűjteni, hogy a gondozóknak így az ünnepek előtt legalább erre ne legyen problémájuk.

„Bár még csak most indult hivatalosan a Tamási Állatvédő Egyesület, sajnos menteni való állat mindig akad, és amíg nekik nem találnak gazdit, a tartásuk is költségekbe kerül” – mondta Gabriella.

A Tamási-Hús Kft. dolgozóinak köszönhetően 70 kg száraztápot és 44 kg konzervet tudtak átadni a menhely részére. A rendezvényen jelen voltak a gondozók, és néhány mentett kutya is, akik szintén csatlakoztak a futáshoz, igaz nekik jóval könnyebb volt, mint kétlábú társaiknak.

A vállalat egyébként rendszeresen részese jótékonysági akcióknak. Támogatója mások mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak is, akik által novemberben például számos családhoz juttattak prémium minőségű húsipari termékeikből.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt az újabb rendkívüli intézkedés, tilos kivinni tűzifát az országból

Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja – közölte Nagy István agrárminiszter. A...

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...
facebook