16.3 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeFőhírekKülföld„Allahu Akbart” kiáltott, majd válogatás nélkül késelte meg a járókelőket egy férfi...

„Allahu Akbart” kiáltott, majd válogatás nélkül késelte meg a járókelőket egy férfi Oslóban – VIDEÓ

A támadót végül egy rendőr lőtte le közvetlen közelről.

Kedd késő délelőtt egy zavartan viselkedő félmeztelen férfi válogatás nélkül többeket megkéselt Oslo belvárosában. Szemtanúk egybehangzó beszámolói szerint a férfi többször hangosan „Allah akhbart” kiáltott, mielőtt a járókelőkre támadt volna. Az elkövetőt végül egy rendőr lőtte agyon közvetlen közelről – írja az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség.

A késes merényletkísérlet körülményeiről és az elkövetőről egyelőre csak keveset tudni. Közösségi médiában megosztott telefonos felvételek tanúsága szerint a tettes egy jókora konyhakéssel randalírozott a nyílt utcán, amikor egy rendőrautó sofőrje közepesen lassú tempóval, szándékosan nekihajtott, és felkente egy ház falára, hogy megállásra kényszerítse. Az ütközés következtében a férfi földre került, de pár pillanattal később feltépte a járőrkocsi jobb első ajtaját, majd többször mellkason döfte az ott ülő rendőrt. Szerencsére ekkor megjelent egy harmadik egyenruhás, aki gondolkodás nélkül, több célzott lövést leadott az ámokfutóra, aki a helyszínen életét vesztette.

Egil Joergen Brekke oslói rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „egyelőre semmilyen bizonyítékuk nem áll rendelkezésükre arra vonatkozóan, hogy terrorista indíték vezérelte-e a támadót. De ennek a lehetőségét egyelőre nem lehet kizárni.”

A norvég rendőrség műveleti vezetője, Torgeir Brenden úgy fogalmazott, hogy a férfi éppen egy járókelő leszúrására készült, amikor a rendőrautó elütötte.

Sajtóértesülések szerint a támadásban két civil és egy rendőr sérült meg. Egyikük állapota sem válságos, de kórházi ápolásra szorulnak.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Twitter

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem