1.4 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Alkotások hétköznapi tárgyakból

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 09 075837

Christoph Niemann, az ismert rajzfilmkészítő, aki neves magazinok, publikációk és könyvek számára készít illusztrációkat hihetetlen találékonysággal és kreativitással megáldott vizuális alkotó. Csakúgy, két munkája között sem tudja letenni a lantot.

Feltehetően nem pusztán pihenésképpen vágott bele egy nagyon különleges képalkotásba, amely során életünk gyakran használt tárgyait ülteti rajzos kiegészítéssel speciális formaalkotásba. Mindezt úgy teszi, hogy teljesen egyszerű dolgokat egy fehér papírlapra helyez, majd hihetetlen térbeliséggel papírra veti a kiegészítéseket, s e kettő együttes mivolta által meghökkentő, megnevettető alkotások kerülnek ki kezei közül.

Érezhető a lendület és mozgás egyes szüleményeiből. Nem véletlen, aki rajzfilmekkel keresi betevője egy részét, nem tud szabadulni a képességtől, amikor valaki úgy rajzol, hogy adott esetben egyetlen ábrában jeleníti meg a helyváltoztatást, vagy legalábbis annak érzetét. Átjön a humor, amelynek a hangsúlyosabb, politikai és gazdasági témájú cikkeket kísérő illusztrációi, mindennapos munkái kevésbé kínálnak terepet.

A technika azonos, a fantázia végtelen, a semleges háttérre helyezett tárgy mellett az abban szereplő szín árnyalatai jelennek meg, jobbára akvarell technikával, ecsetfilc vagy vízfesték alkalmazásával kerül papírra a kiegészítés.

Tanuljunk a mestertől, legyünk kreatívak. Lássuk bele a tárgyakba azt a többletet, azt az eredeti funkciójától teljesen eltérő lehetőséget, amellyel megússza a száműzést és új életre kelhet. Ez a képesség különös segítségünkre lehet, amikor otthonunk berendezésén, átalakításán törjük fejünket

2015 03 09 075908

2015 03 09 075919.

2015 03 09 075931

 

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...