19.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Aljas mód hátulról támadott idős áldozatára – képek..

Dátum:

Megosztás:

Más is volt az elkövető rovásán, aki fegyházbütetésre számíthat.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 15-én, 20 óra 50 perckor, Esztergomban egy 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét a kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal válláról egy mozdulattal letépte a kézitáskát, aminek a csatjai kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A rabolt táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája. Az elkövetési érték 14 600 forint, amely részben megtérült, mert az esztergomi rendőrség a kézitáskát, az iratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

Ezt megelőzően, 2019. október 06-án, egy dorogi szórakozóhelyen az elkövető egy ittas férfival beszélgetett, átkarolta, és kivette annak nadrágzsebéből a 2000 forint értékű, 6000 forint készpénzt tartalmazó pénztárcát és a saját zsebébe eltette. A meglopott férfi azonnal a tolvaj felé nyúlva kérte vissza a pénztárcát. Az elkövető erre többször ellökte magától sértettet, aki előbb egy padra esett, majd a további eleséstől egy harmadik férfi óvta meg. A vádlott bizonygatta, hogy nincs nála a pénztárca, és úgy tett, mintha segítene azt megkeresni. Végül az elkövető megelégelte azt, hogy sértett nem tágít mellőle, ezért a szórakozóhely táncterén a földre rántotta, ököllel többször megütötte és megrúgta, majd az utcára kiszaladó sértett után futott, és ott is bántalmazta. A sértett fején nyolc napon belül gyógyuló zúzódás keletkezett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

Magyarország Ügyészsége

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...