9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Aljas állatkínzás! Megmérgezték a hős rendőrkutyákat..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Pécs—Nagykozár — Bűnözőket buktattak le, drogot kerestek, nyomot követtek. Rendőreink hű társait egy ismeretlen “gyilkos” különösen kegyetlenséggel végezte ki..

Nagyon kemény kiképzésen voltak túl a rendőrkutyák, akik mérhetetlen okosak és fegyelmezettek voltak.

Nagyon kemény kiképzésen voltak túl a rendőrkutyák, akik mérhetetlen okosak és fegyelmezettek voltak, ám az emberi gonoszság ellen nem tudtak mit tenni. Hirmagazin.eu (Kép: Blikk)

Gazdájuk, Erika szinte sokkot kapott, amikor a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban álló autójában rátalált hű társai élettelen testére. A pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el, a kegyetlen tettre pedig nincs magyarázat.

A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, vagyis olyan tudással bírtak, mint kevés négylábú.

A rendőrségi kutyákat már egészen kis korukban kezdik tanítani, kiváló idegrendszerrel és teherbírással kell rendelkezniük, keresőkutyák esetében pedig még az átlagos ebekhez képest is kifinomultabb szaglás az elvárás. Pontosan ilyen volt Émon, Locky és Cinkos is: komoly fegyelmet tanultak, éles bevetésen gazdájuk első parancsára azonnal ugrottak.

A rendőrnő imádta a kutyáit, facebookos borítóképén is ők vannak. /Fotó: FacebookA rendőrnő imádta a kutyáit, Facebookos borítóképén is ők vannak. /Fotó: Facebook

Óriási veszteség a hatmillió forintot érő négylábúak halála, és nem csak anyagi értelemben: amellett, hogy mindig készen álltak a szolgálatra, igazi családtagok voltak.

A rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben.

Ennek ellenére a Blikk megtudta: a nemrégiben történt kutyagyilkosság okairól a nyomozók egyelőre csak találgatnak. Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a parkoló nem volt bekamerázva, ezért nincs videófelvétel. Hiába a boncolás, jelenleg is több igazságügyi szakértő dolgozik az ügyben, ám fogalmuk sincs, milyen mérget használt a kutyák gyilkosa. Úgy vélik, talán növényvédő szer okozta a halálukat.

– A zászlós hölgynek az irodában akadt dolga, ezért a rendőrségi parkolóban álló kocsijában a bezárt boxokban hagyta Émont, Lockyt és Cinkost.

– Azért, hogy szellőzzön az autó, nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is. A négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

Amikor a rendőrnő végzett az irodában és a kocsihoz indult, feltűnt, hogy a szólongatására nem válaszoltak a kutyák, hanem mozdulatlanul feküdtek a zárt ketrecükben. Amikor közelebb lépett hozzájuk, megfagyott a vér az ereiben: mindhárom állat élettelenül feküdt a kocsiban. Hogy fájdalmát enyhítse, közösségi oldalán egy posztban búcsúzott el a kutyáitól, a bejegyzést azonban már eltávolította.

A rendőrnő kertjében már egy új házőrző szaladgál. Szomszédait a nyomozók kihallgatták, arra voltak kíváncsiak, hogy a zászlós milyen kapcsolatban van a kutyáival, hogyan tartotta, bántotta-e őket.

– Dehogy bántotta! Erika rajongva szerette a kutyákat, igazi barátok voltak – mondta a szemközt lakó, háromgyermekes nő, amikor ott jártunk. A rendőrnő nem volt otthon, de telefonon megerősítette a hírt, miszerint az ő kutyái voltak az áldozatok, de hogy Émon, Locky és Cinkos mennyi ideig maradt felügyelet nélkül a kocsiban, arra nem válaszolt.

– A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz az ügyben, engedély nélkül nem nyilatkozhatok a részletekről – közölte a zászlós.

Így képzik az ebeket

A keresőkutyákat a képzésükkor először „beszélni”, jelezni tanítják meg. Bombakereső kutyák esetében az ugatás veszélyes lenne, így nekik leüléssel, lefekvéssel kell jelezni, a drogkereső kutyák esetében az ugatás is lehetséges. Ha megvan az alaptudás, változatos környezetben gyakoroltatják velük.

blikk, police

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: „Európában egyre több a dühös ember, mi is azok vagyunk”

A miniszterelnök szerint: „Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is.” „A...

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...