21.6 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Alig nyújtották be, már több fronton támadják a Stop Sorost

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Azonnali és teljes letámadást indított a Soros-birodalom a parlamentnek kedden benyújtott Stop Soros törvényjavaslat ellen – mondta Halász János.

STOP-Soros törvénycsomag. Kép: www.hirmagazin.eu
STOP-Soros törvénycsomag. Kép: www.hirmagazin.eu

A Fidesz-frakció szóvivője arról beszélt, azok a Soros-szervezetek tiltakoznak, akik korábban a kerítés lebontását követelték és kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját. Hangsúlyozta, a magyarok nem akarnak bevándorlóországban élni, ezért megkezdik a Stop Soros parlamenti vitáját és el is fogadják a törvénycsomagot július 20-ig – közölte az M1 Híradója.

Botrányosnak tartja a Stop Soros törvényjavaslatot a Magyar Helsinki Bizottság. A szervezet menekültügyi koordinátora szerint az előterjesztés már nem a civil szervezetek, hanem az ott dolgozók ellen irányul.

De egyből hevesen támadta az előterjesztést egy másik Soros Györgyhöz köthető szervezet, az Amnesty International is. Közleményükben azt írták, „ez egy kegyetlen kísérlet arra, hogy hermetikusan lezárják a határokat a menekülők elől.” A szervezet szerint a képviselőknek helyesen kell cselekedniük és nemet kell mondaniuk a civilek és a civil szervezetek elleni újabb támadásra.

A ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala is felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Soros törvényjavaslat-csomagot. A szervezet európai igazgatója közleményében hangsúlyozta, a menedékkérés alapvető emberi jog, nem bűncselekmény. Simon Ernő, a Menekültügyi Főbiztosság magyarországi irodájának szóvivője pedig a Reutersnak azt mondta, ezek a törvények elsősorban azoknak okoznak kárt, akik menekülnek a háborúk és az üldöztetések elől.

A kormány beleáll minden vitába

„A magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első” – így reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának felszólítására. A tárca közleményében hangsúlyozta: az illegális bevándorlás nem emberi alapjog. Az illegális bevándorlás segítése nem emberséges cselekedet, hanem bűncselekmény és biztonsági kockázat. A migráció nemzetbiztonsági kérdés.

A kormány beleáll a Stop Soros törvényjavaslatról szóló minden vitába – hangsúlyozta Dömötör Csaba a TV2-n. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Soros Györgyhöz köthető szervezetek bírálatairól szólva kiemelte, azok az emberiesség mögé próbálják elrejteni a bevándorlás fő problémáját.

A Soros-hálózat jól ismert tagjaival az élen máris nagy erők mozdulnak meg a törvénycsomag ellen – mondta el Halász János. A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, ugyanazok a szervezetek tiltakoznak, amelyek részt vesznek és valamilyen módon érdekeltek az Európa felé irányuló migráció szervezésében.

A magyarok biztonságra vágynak

Balla György (Fidesz) arról beszélt, hogy a korábbi népszavazás, a nemzeti konzultációk és az április 8-ai választás egyértelműen bizonyította: a magyarok biztonságra vágynak, és olyan törvényeket szeretnének látni, amelyek ezt megteremtik. Hangsúlyozta, hogy az illegális migrációt nemzetbiztonsági kérdésnek tartják, és ennek megfelelően támogatják is a két törvényjavaslatot.

A fideszes képviselő szerint az ellenzék semmit nem tanult az április 8-ai választási eredményből, mert egy részének továbbra sem fontos a magyar emberek biztonsága. Az ellenzéknek ez a része, amelynek „vezérhajója” a Demokratikus Koalíció, világossá tette, sem ezt a két indítványt, sem más, hasonló törvényjavaslatot nem fog támogatni – fogalmazott a politikus.

Megkezdik a parlamenti vitát

Hozzátette, Magyarországon a magyar emberek szava és érdeke számít, a magyarok pedig nem akarnak bevándorló országban élni. Ezért a Stop Sorosról megkezdik a parlamenti vitát és elfogadják majd a törvénycsomagot, amely szerint büntethető lesz az, aki például pénzzel támogatja az illegális migrációt és kitilthatják Magyarországról azokat, akik szervezik az embercsempészetet.

A törvénytervezetet várhatóan július közepéig fogadhatja el az Országgyűlés, amely után két héten belül életbe is léphet a Stop Soros törvénycsomag. A parlament emellett az illegális bevándorlással kapcsolatos alaptörvény-módosításáról is dönt majd.

A Fidesz nevében Dömötör Csaba úgy reagált, a Stop Soros törvényjavaslat és a tervezett alkotmánymódosítás célja, hogy erősítse az ország biztonságát és az illegális bevándorlás elleni küzdelmet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, a magyar embereknek az ország biztonsága az elsődleges, ezért azt szeretnék, ha minél hamarabb elfogadná az Országgyűlés a Stop Soros törvénycsomagot. Az ezzel kapcsolatos vita már a jövő héten megkezdődik.

Az ellenzéki pártok is megszólaltak

Az ellenzéki erők kora délután a Belügyminiszterrel és az Igazságügyminiszterrel tárgyaltak az alaptörvény módosításról és a Stop Soros törvénycsomagról.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azt mondta, a Jobbik nem zárkózik el attól, hogy végül megszavazzák a csomagot. Megtették a kifogásukat, a jelenlegi javaslat alapján szerintük csorbulhat a gyülekezés- és a véleménynyilvánítás szabadsága.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, az alaptörvény-módosítás aránytalan sérelemmel jár, ebben a formában felháborító és vállalhatatlan.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke „salátatörvénynek” nevezte a módosított alaptörvényt, hozzátette, pártjuk meggyőződése, hogy a most benyújtott törvénycsomag egyik célja, hogy eltereljék a figyelmet Magyarország valós problémáiról.

Keresztes Lóránt László, az LMP társelnöke úgy reagált, mindkét törvényjavaslattal kapcsolatban komoly aggályaik vannak.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke pedig azt mondta, pártjuk ezeket a javaslatokat ebben a formában nem támogatják és a Magyar Liberális Párt is jelezte közleményében, hogy nemet mondanak a Stop Soros törvénycsomagra.

Forrás: M1 Híradó

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook