13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Álhírek terjednek a koronavírussal kapcsolatban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hazugságok, álhírek terjednek a neten a koronavírussal kapcsolatban – írta az Origo hírportál szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központra (KTK) hivatkozva.

A KTK a koronavírussal kapcsolatban közölte: a kormány szerdai ülésén meghallgatja Müller Cecília országos tiszti főorvost, aki délután tájékoztatja a nyilvánosságot az aktuális helyzetről.

Az Origo a KTK-t idézve kiemelte: az utóbbi hetekben rendkívül aggasztó, sok esetben kimondottan pánikkeltő hírek láttak napvilágot a Kínában nemrégiben azonosított, súlyos tüdőgyulladással járó koronavírus terjedéséről.

A magyar kormány vizsgálja, hogyan lehet fellépni a koronavírusról szóló álhírekkel szemben, amelyek a közösségi médiában és a különböző álhíroldalakon terjednek – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hangsúlyozták: Magyarországon továbbra sincs tudomásuk koronavírusos betegről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt, rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt, követi a nemzetközi jelentéseket és ajánlásokat, és szükség esetén megteszi a további intézkedéseket.

A cikkben azt írták: a Kínából ismert számok egyelőre nem adnak okot pánikra, a problémát a vírus felgyorsult terjedése okozhatja. Ezt elősegíti az a tény, hogy a lappangási idő akár két hét is lehet, ám a vírus ez idő alatt is fertőz. A betegség terjedésének ugyancsak kedvez, hogy a kínai holdújévi ünnepségek idején gyakrabban utaznak haza a világ minden tájáról a kínai állampolgárok.

A kínai hatóságok azonban számos intézkedést megtettek már a vírus megfékezése érdekében: többek között számos, a közösségek által használt intézményt bezártak, több ünnepséget elhalasztottak.

Emlékeztettek arra is, hogy a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg senkinek nem ajánlott Hupejbe utazni, mert a hatóságok a koronavírus miatt teljesen lezárták a tartományt, így nem lehet elhagyni sem.

Vuhan városában négy magyar állampolgár lakik munkavállalóként, egy magyar férfi pedig a lezárt tartomány más városában tartózkodik – írta az Origo, hozzáfűzve: mindannyian jól vannak, a minisztérium folyamatosan kapcsolatban áll velük. A tárca a Kínába utazókat arra kéri, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és regisztráljanak konzuli védelemért a konzuli szolgálat honlapján.

A címlapfotó illusztráció.

MTI, Origo, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...