20.8 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Alattomos veszélyek is fenyegethetnek fürdéskor

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A nyári nagy melegben a fürdőzés során is muszáj betartani bizonyos szabályokat.

Tolna megyei hírportálnak a megyei kapitányság sajtószóvivője foglalata össze a strandolóknak szóló megszívlelendő tanácsokat. Komlósiné Kiss Anett elsőként azt emelte ki, hogy minden esetben a kijelölt fürdőhelyek, ismert szabadstrandok alkalmasak a fürdésre, az arra alkalmatlanokat “Fürödni tilos!’ tábla jelzi.

A sajtószóvivő arra is kitért, hogy

  • a folyók az erős sodrás és örvényképződés,
  • a bányatavak a hirtelen változós vízmélység és vízhőfok miatt veszélyesek.

A szabad vizeken, holtágakon általában bója jelzi a fürdőzés határait, de ezek hőfoka is elmarad a strandfürdőknél megszokott hőmérséklettől, ezért felhevült testtel a vízbe ugrás különösen veszélyes. A hatóság munkatársa a viharjelzők fontosságát, és baj esetén a 112-es segélyhívószám tárcsázását is kiemelte.

Alkoholos állapotban, vagy teli gyomorral ne fürödjünk, tette hozzá Komlósiné Kiss Anett. Gyermeket nem szabad a vízparton felügyelet nélkül hagyni, 6 éven aluli, illetve úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek szabad vizekben pedig csak felnőtt kíséretében fürödhet, húzta alá.

Nyitókép: Pixabay
infostart

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

1000 ágyneműgarnitúra online

Megérett a hálószoba egy kis felújításra? Itt az idő új köntösbe öltöztetni mondjuk az ágyat? A jelenlegi textiliák már...

Izzik a levegő: Kína repülőkkel és hajókkal is átlépte a középvonalat, Tajvanon teljes a harckészültség – Japán aggódik

Újabb kínai harci repülőgépek és hadihajók lépték át péntek reggel a Tajvani-szorosnál húzódó „középvonalat” a sziget védelmi minisztériumának...

Teljesen megőrült? A Warner Bros világsztárja Jézus Krisztus reinkarnációjának nevezte magát, és szexszektát üzemeltetett Izlandon (18+).. – Szólj hozzá!

Ezra Miller az utóbbi időben nemcsak a szerepei, de a botrányai miatt is híressé vált. A színész meglehetősen...

Most már drónvideó is van arról, ahogyan gyilkos bálnák nagy fehér cápát gyilkolnak

Dél-Afrika partjainál vették fel, ahogyan három kardszárnyú delfin becserkészik és megöl egy cápát. Arrafelé meg is fogyatkoztak a...
facebook