Hirmagazin.eu
Főoldal » Aláírások a betelepítési kvóta ellen és mellett
Tudástár - minden érdekesség

Aláírások a betelepítési kvóta ellen és mellett

A bevándorlás ügyében az EU-ban továbbra is két álláspont feszül egymásnak: Berlin és Brüsszel a párizsi terrortámadás után csupán ellenőrizhetővé akarja tenni a beáramlást. London, Budapest és a közép-európaiak zárnák a határokat, és ellenzik a kötelező betelepítési kvótát.

Kiszellly Zoltán politólógusMost mindkét fél erőt gyűjt: A bevándorlás támogatói továbbra is morális érveket hoznak fel, míg az ellenzők láthatóvá akarják tenni az immáron többségében kritikus lakossági véleményt. Magyarországon az aláírásgyűjtéssel.

Belépésre váró migránsok a szlovén-osztrák határon
Belépésre váró migránsok a szlovén-osztrák határon

A nagy tragédiák megváltoztatják a közhangulatot. 1940-ben Coventry német bombázása elszánttá tette a briteket. A 2001-es New York-i terrortámadás után az amerikaiak már elfogadták a szigorú nemzetbiztonsági szabályokat és a (“terror elleni”) háborút. Idén szeptember elején a tengerbe fulladt szír kisfiú képe rázta meg a világot, és ébresztett — egy időre — részvétet a bevándorlók iránt. Egyáltalán nem mindegy, hogy a média mit sugall.

A párizsi merényletből a bevándorlásbarát nyugati fősodor azt a következtetést vonná le, hogy nem az újkori népvándorlás megállítására, hanem csupán annak “ellenőrizhetővé” tételére és lassítására van szükség. Az új üzenet szerint “a bevándorlók maguk is a Párizsban látott terror elől menekülnek”, ezért érdemben nem kell változtatni a “nyitott kapuk” politikáján. Véletlenül sem akarnak összefüggést látni a tömeges bevándorlás és a növekvő terrorveszély között.

Pedig a bevándorlás üteme nem lassul: A tavalyi 600 ezer után idén egy-másfél millió migráns érkezik Európába. Az Európai Bizottság friss prognózisa szerint 2016 végéig további hárommillió(!!!) migráns jöhet.

Az idő más szempontból is sürgeti Európát, hiszen a fő gócpontnak számító Szíriában és Irakban az orosz és kurd csapatok egyre sikeresebbek az IS és a nyugat által támogatott “mérsékelt” ellenzékiek elleni harcukban. Ha az EU és az USA, valamint a velük szövetséges szunnita államok (pl. Törökország és Szaúd-Arábia) nem akarnak kimaradni a legújabb közel-keleti rendezésből, akkor igyekezniük kell, hogy “saját” területtel és bábrezsimekkel ülhessenek tárgyalóasztalhoz.

Miután Obama elnök szerint az USA nem küld szárazföldi csapatokat, más megoldás kell. A minapi terrortámadások után az európai közvélemény talán már jobban elfogadja a “terror elleni háború” “szükségességét”.

Ameddig tehát a nagyhatalmak közel-keleti befolyásukért küzdenek, Berlin és Brüsszel továbbra is makacsul hisz a tömeges bevándorlás gazdaságélénkítő hatásában. Ezért sem akarják leállítani az újkori népvándorlást. Merkel kancellár ki is jelentette, hogy nem változtat a “nyitott kapuk” politikáján, legfeljebb jobban ellenőrizné a jövevényeket (= már lehetőleg Törökországban kiválogatnák a “szíreket”, akiket éves kontingensekben hoznának közvetlenül Európába).

Aki egy kicsit is átgondolja ezeket a folyamatokat, látja, hogy itt a régi lemezt akarják sokadszorra feltenni: A nagyhatalmak saját befolyásuk megőrzésének terheit szívesen osztanák meg másokkal, most éppen az EU tagországaival. Az új lengyel külügyminiszter felvetése jól összefoglalja mindezt: Miközben katonaképes fiatalok százezreit engedjük be Európába, miért küldjük a saját fiainkat háborúba (olajmezők és támaszpontok megtartásáért — tehetjük hozzá)?

A kvóta mint cseppben a tenger mutatja ennek a “tehermegosztásnak” a fonákját: Az EU-ban eddig megszokott “nyertes-nyertes” játszmák helyett örülhetünk, ha országunk, vagy városunk megússza komolyabb betelepítés és merénylet nélkül.

Magyarország már aktívan vesz részt a terror elleni harcban, más uniós országokkal közösen az IS ellen harcoló kurdokat támogatjuk. Ezért kell most figyelmünket a kötelező betelepítési kvótára irányítani. Ha a határzár és a szigorú jogszabályok betartása megvédi hazánkat (valamint a balti és visegrádi országokat is) a tömeges migrációtól, akkor nehogy a “hátsó kapun”, a kötelező betelepítési kvóta által érkezzenek olyan tömegek az országba, akikről még a nyugat-európai hatóságok sem tudják, hogy kicsodák.

Az aláírásgyűjtés jó eszköz annak bemutatására, hogy a magyarok többsége miként gondolkodik erről az újkori népvándorlásról. Az kevéssé meglepő, hogy a radikális baloldal rögtön a külföldi érdekek mellett akar aláírásokat gyűjteni, holott az elmúlt években alig tudtak 100-150 000 aláírást összekaparni.

A kötelező betelepítési kvóta ellen gyorsan gyűlő aláírások erős felhatalmazást adnak a magyar kormánynak a brüsszeli tárgyalásoknál. A határkerítést előbb támadták, majd idővel — jobb megoldás híján — lemásolták. Lehet, az aláírásgyűjtéssel, mint a részvételi demokrácia egyik hatékony eszközével sem lesz ez másképp!?
Forrás: mozgasterblog.hu

Hasonló hírek

A magyar nők a leglustábbak egész Európában! Ti is így gondoljátok?

Mazsi

100 millió dollárt meghaladó egyéni vagyonok világtérképe

info

Majd 50 éve nem jöttek rá a tudósok, mi lehet ez a rejtélyes tárgy – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian