21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Alagutat ástak a migránsok a déli határkerítés alatt, hogy betörjenek Magyarországra

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Létrákon és kezdetleges alagutakon is megpróbálják az embercsempészek átjuttatni az illegális bevándorlókat a magyar határkerítésnél, de a hőkamerás rendszer segítségével a rendőröknek sikerül elfogniuk őket — közölte a Magyar Nemzettel Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, aki az Európába visszaáramló ISIS-harcosok jelentette fenyegetést és az ENSZ migrációs paktumát is értékelte lapnak.

Naponta hatvan-nyolcvan migráns szeretne illegálisan bejutni az országba a balkáni útvonalon a jó idő beköszöntével, közülük egyre többen a határkerítésen keresztül próbálkoznak – tudta meg a Magyar Nemzet Bakondi Györgytől, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójától.

A tábornok tájékoztatása szerint az embercsempészek a határkerítésnél létrákkal vagy kezdetleges alagutakat ásva igyekeznek bejuttatni a bevándorlókat a déli határszakaszon, de lebuknak, mert a határzár jól működik. A határvédelmi egységek regionális irányítóközpontokból figyelik a hőérzékelő kamerák felvételeit, és szükség esetén rögtön a helyszínre küldik az elfogócsoportokat. Az elfogott illegális bevándorlókat a kerítés meghatározott helyein lévő kapukhoz viszik, és útba igazítják őket, merre található a legközelebbi tranzitzóna.

Ott a menedékkérelmet benyújtó személyektől ujjlenyomatot vesznek, és az Európai Unió ellenőrző rendszerén, az Eurodacon keresztül vizsgálják meg, hogy a menekültnek nincs-e valami a rovásán. A lekért információk alapján sok esetben megállapítható például, hogy a bevándorló nem nyújtott-e be máshol is menedékkérelmet vagy nincs-e rajta az Interpol, vagy az Europol körözési listáján. Bakondi szerint ugyanis sok gondot jelent, hogy az érkezők jelentős részének nincsenek úti okmányai, illetve hamisított papírokkal próbálnak eljutni Nyugat-Európába.

Korábban az embercsempészek furgonokba vagy tehervagonokba rejtve próbálták bejuttatni a bevándorlókat. Magyarországon is elfogtak a közelmúltban húsz-harminc fős csoportokat, amelyek vasúton igyekeztek átjutni a határokon. A főtanácsadó szerint mára megváltozott az illegális migránsok nemzetiségi összetétele is: a szírek helyett ma egyre többen jönnek Afganisztánból és Iránból.

Az egyik legnagyobb kihívást azonban most az jelenti, hogy sokan szeretnének visszatérni azok közül, akik Nyugat-Európából csatlakoztak az Iszlám Államhoz. Ezek a személyek katonai kiképzést kaptak és részt vettek harcokban, terrorcselekményekben, most pedig a migránsok közé vegyülve szivároghatnak be a kontinensre – mutatott rá Bakondi György.

Hozzátette: szerencsére Kelet-Közép-Európára nem jelentenek veszélyt, hiszen itt nincs háttértámogatásuk, nincsenek alvóügynökök, akik segítenék őket, és a magyar határkerítés miatt nem is tudnak bejutni ebbe a térségbe, inkább más útvonalakon próbálkoznak.

A főtanácsadó szerint nagy kockázatot jelent Európa biztonságára, ha az unióban a bevándorláspárti politikai erők maradnak többségben, amelyek célja az ENSZ migrációs paktumának végrehajtása. Ezzel ugyanis legális beléptetési csatornákat hoznának létre az egyébként illegálisan érkező bevándorlóknak.

Ezt szolgálja a tervezett migránsvízumok és a létező migráskártyák kiadása, a Frontex átalakítása és egy központosított menekültügyi rendszer kialakítása. A paktum azt is feltételezi, hogy megvalósítanák a kvótarendszert. Erről Bakondi úgy vélte, visszafordíthatatlan folyamatot indítana el, a nemzetállamok jogainak korlátozását és az Európai Egyesült Államok kialakítását, ami a biztonságunk mellett veszélyeztetné a keresztény kultúránk fenntartását, megóvását is.

Az is súlyos következményekkel járhat, hogy a jelenlegi európai vezetés döntése értelmében az elkövetkezendő európai uniós ciklus költségvetéséből megháromszorozzák a bevándorlást segítő civil szervezetek pénzügyi támogatását, más, a fejlesztéseket szolgáló források, például az agrártámogatások rovására.

Ez nemcsak biztonsági kockázatokkal jár, de gazdasági károkat is okoz a tagállamoknak – fűzte hozzá.

vilagfigyelo, mti

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...