1.1 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Akármi történhet Horvátországban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Parlamenti választásokat tartanak vasárnap Horvátországban.

Az előrejelzések szerint a szavazás kimenetele megjósolhatatlan, mivel teljesen kiegyenlített a két nagy párt, a kormányzó szociáldemokraták (SDP) és az ellenzéki, jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) támogatottsága, valószínűleg a kisebb pártokkal kötendő koalíciós megállapodásokon múlik majd, hogy közülük melyik kerül hatalomra.

horvátország
Választások Horvátországban. EPA/ANTONIO BAT

Az Ipsos Puls intézet tíz választókörzetben végzett legfrissebb felmérése szerint az SDP-nek 60, a HDZ-nek 57 mandátuma lesz a horvát parlamentben. A Jutarnji List című horvát napilapban közölt eredmények szerint azonban a HDZ vezet 64 mandátumnyi vokssal, a szociáldemokratáknak (SDP) pedig 58 képviselőjük lesz az új parlamentben. Ez utóbbi eredményt bonyolult, újszerű matematikai modellezéssel kapták, az elmúlt évek tapasztalatainak, illetve számos gazdasági, szociális és demográfia körülmény figyelembe vételével.

Bármelyik nagy párt is alakít kormányt, nem teheti meg a kisebbségi képviselők és a kis pártok nélkül. Ráadásul a vezető pártok már eleve választási szövetségben rugaszkodnak neki a megmérettetésnek: az SDP Horvátország fejlődik koalíciója hat, a HDZ Hazafias koalíciója pedig nyolc pártot számlál. Elemzők felhívják arra is a figyelmet, hogy nem lesznek könnyűek a választások utáni koalíciós tárgyalások, mert a választási pártprogramokból leszűrhető érdekek sokszor merőben eltérőek.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Veszélyes, közel sem ártatlan gyerekjátékot hív vissza az egyik nagy kereskedőlánc

Minőségi gondok vannak a KiK egyik íj- ls nyílkészletével A KiK íj és nyílkészletet hív vissza a boltláncban forgalmazott...

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...