Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Akár vádemelés is lehet a papucsban vezetésből..

Akár vádemelés is lehet a papucsban vezetésből..

21

Komoly baj lett a papucsban vezetésből, miután egy férfi felborult az autójával, mert a lábbelije beszorult a pedálok közé

– írja a Pénzcentrum. Felhívják a figyelmet, hogy

a magyar jogszabályok ugyan nem tiltják, hogy valaki papucsban vezessen, de ha balesetet okozunk, akkor a károk, sérülések mellett még vádemeléssel is számolhatunk.

A lap szerint minden évben előkerül a téma, hogy milyen lábbelivel nem szabad vezetni, de úgy tűnik, vannak, akiknek még mindig nem esett le, miért is különösen veszélyes dologról van szó. Egy példát is hoznak: egy férfi májusban törte így össze az autóját. Konyár felé haladtak, amikor egy vasúti kereszteződéshez balra, majd jobbra ívelő útkanyarulat vezetett. A férfi papucsa beszorult a pedálok közé, ezért nem tudott eléggé lelassítani, így az autó letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, majd kidöntötte a vasúti fénysorompót.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Az ügyészség közleménye szerint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emeltek vádat ellene. A férfi az eset után beismerte a bűncselekményt, az ügyészség pénzbírság kiszabását kérte.

© Fotó Magyarország Ügyészsége

Magyarország Ügyészsége

Hirmagazin.eu

facebook