8 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Akár tüdővérzést is okozhatnak: húszból tizenhét párásítót azonnal kivontak a forgalomból.. – Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium légnedvesítők és aromadiffúzorok biztonságosságát vizsgálta és 20 termékből tizenhetet azonnal leparancsolt a boltok polciról.

Az vizsgálat során ugyanis rémisztő, alapvető hiányosságok derültek ki ezekről a készülékekről.

A jó minőségű, biztonságos légnedvesítők alkalmasak lehetnek az egészségkárosító hatások megelőzésére, a hasonló elven működő diffúzorok pedig aromaterápiás célt is szolgálnak, hiszen kellemes illattal tölthetik be a szobát. Csakhogy a készülékek tartályában penészgombák szaporodhatnak el ha nincsenek rendesen, rendszeresen tisztítva. A penészgombák spórái a párologtatott vízzel együtt a levegőbe juthatnak, ami fertőzést vagy mérgezést okozhat.

 

Enyhébbek között az irritált szem, orrfolyás, köhögés található, a súlyosabb esetben pedig fejfájás, izomgörcs, esetenként akár tüdővérzés is kialakulhat.

Ez megelőzhető lenne azzal, ha a készülék úgy van kialakítva, hogy könnyen tisztítható legyen, ám a forgalomból kivont termékek nem feleltek meg ennek az elvárásnak. A szerkezeti hiányosságokon túl ráadásul a külső tápegység hálózati és törpefeszültségű részeinek nem megfelelő elválasztása, elégtelen szigetelése az áramütés kockázatát hordozza.

A bevizsgált termékek közül mindössze egyetlen ultrahangos párásító bírt antibakteriális tulajdonsággal, ami valóban megakadályozza a vízben lévő baktériumok elszaporodását.

– A fogyasztóvédelmi hatóság haladéktalanul elrendelte a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonását. A súlyos kockázatú árucikkeket a forgalmazóknak a vásárlóktól is vissza kell hívniuk. A gyászos eredmények indokolttá teszik, hogy az idén először vizsgált termékkör fokozott ellenőrzését a jövőben rendszeresen elvégezze a labor – írta at ITM.

A termékek tételes listája a Fogyasztóvédelmi Portálon megtalálható.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...