16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Akár a lázmérés is része lehet a futballstadionba belépésnek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A hétvégén folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A sztárfocisták piaci értéke azonban jelentősen csökkent a járvány okozta kényszerszünet miatt, ez pedig a klubok költségvetésére is negatívan hathat – véli Szabados Gábor sportközgazdász.

„Nyugodtam mondhatjuk, hogy a futball már most nagyon komoly veszteségeket szenvedett, mind anyagi, mind marketing szempontból. Természetesen azzal, hogy hogy újraindulnak a bajnokságok, a pénzügyi veszteségek nagy része, az eddig elmaradt bevételek egy része visszahozható. Ez alól némileg kivételt jelentenek azok a klubok, ahol a jegyekből befolyó pénz nagyon jelentős részét képezi a bevételnek, hiszen nem lesznek nézők a stadionokban. Ez elsősorban a topbajnokságok klubjaira érvényes. De

legalább a televíziós és a szponzori bevételek visszahozhatók”

– mondta Szabados Gábor.

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a mögöttünk hagyott időszak veszteségei, bizonyos átrendeződések miatt a teljes bevételkiesés nem hozható vissza. Biztosra vette, hogy ezt

a gazdasági évet a csapatok tíz-húsz százalékos bevételkiesés nélkül nem fogják megúszni.

Ugyancsak nincsenek kétségei afelől, hogy a bajnokságok szünetelése, illetve az ebből fakadó bevételkiesések miatt csökkenni fog a játékosok piaci értéke. Világossá tette, hogy a futballisták értéke nem azért csökken (sőt gyakorlatilag már ezt múlt időbe is tehetjük: csökkent), mert a leállás alatt veszítettek képességeikből, rosszabb futballisták lettek, hanem mert a bevételi oldalon szereplő összeg csökkenésével a kluboknak nem lesz módjuk az elmúlt évekhez hasonló költekezésre. Szerinte akkor fog majd ismét növekedni a játékosok értéke, ha a bevételek is visszaállnak a régi szintre.

Szabados Gábor beszélt arról is, hogy különféle becslések, jövendölések láttak napvilágot arról, hogy a járvány elülte után a szurkolók milyen hajlandóságot mutatnak majd a meccsre járásra. Szerinte van olyan vélemény, hogy az emberek sokkal óvatosabbak lesznek, nem fognak tömegeseményekre menni, de olyan is, hogy legalábbis az első időszakban, mivel kiéheztek a futballmeccsekre, a korábbinál is többen mennek. Azt valószínűsíti, hogy ahol a válság előtt rendszerint telt házas mérkőzéseket rendeztek, ez a jövőben is így lesz.

Felhívta a figyelmet arra, hogy biztosan nem egyik napról a másikra vált majd át a futballvilág a zárt kapus mérkőzésekről a telt házasakra, nagy valószínűséggel lesznek egy átmeneti időszakban mennyiségi korlátok a nézőszámot illetően. Elképzelhetőnek tartotta, hogy olyan feltételek születnek, hogy két néző között egy széket üresen kell hagyni. Vélhetően külön szabályok vonatkoznak majd a beléptetésre, talán a lázmérés is ennek része lesz – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach
infostart, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Megvádolták Amerikát, az USA lenne a felelős a gázszivárgások miatt?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai...

Eltűnt az idős úr, Makai Antal, rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Kisteleki rendőreink az állampolgárok segítségét kérik egy 61 éves kisteleki férfi megtalálásában. A Kisteleki Rendőrkapitányság 06060-157/177/2022 számon körözési eljárást...

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot..

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem...

Kifizetési stopot rendelt el a magyar kormány

A kormány elrendelte a kifizetések leállítását októberben – ismerte el a Pénzügyminisztérium. Először szerdai sajtóértesülések szintjén vetődött fel, hogy a...