23.8 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Akár 15 év börtön is várhat rá? A korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják a Győrben késelő diákot

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A korábbinál súlyosabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a diákot, aki december elején késsel támadt a tanárára egy győri iskolában.

A Magyar Nemzet információi szerint a tanúkihallgatások után immár Andrást a korábbinál súlyosabb, közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítják, amiért a bíróságon a Btk. szerinti 5–15 éves szabadságvesztés felső határához közelebbi ítéletet kaphat majd. A fiú most az elmeorvosi vizsgálat megkezdésére vár.

A 17 éves H. András fizikaóra közben, egy rossz érdemjegy miatt többször megszúrta osztályfőnökét, aki a lelki megrázkódtatás mellett súlyos sérüléseket is szenvedett. Kórházba szállítása után karját megműtötték, sérüléseit pedig nyolc napon túl gyógyulónak minősítették – gyógykezelése azonban már otthonában folytatódik. A fiú édesapja látogatást tett a nőnél, aki azt mondta, készen áll megbocsátani a fiúnak.

A támadó még az eset napján beismerte tettét, bár elmondása szerint magát a késelést nem tudja visszaidézni. A fiúnak nincs pontos magyarázata a kirohanásra, most elmeorvosi vizsgálatra vár. Ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett is igen sürgős lenne védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata. Az ugyanis nem biztos, hogy a fiú alkalmas a börtönre, a letartóztatás körülményei miatt pedig további pszichés sérülések érhetik. A vizsgálat továbbra sem kezdődött el, annak ellenére, hogy a nyomozást irányító ügyész indítványozta a soron kívüliséget.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...