1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Agyhalottként került vissza a családjához a diák

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A 22 éves Otto Warmbiert kedden engedték el Észak-Koreából, miután több mint egy évet töltött ott munkatáborban. A nagy hazatérés azonban szörnyű hírekkel szolgált: a cincinnati egyetemista kómában tért haza, és azóta sem tért magához.

Warmbiert kórházban kezelik, az orvosai szerint pislog és kinyitja a szemét, de nem kommunikál, láthatóan semmit sem fog fel abból, ami körülötte folyik. Az orvosok csütörtökön közölték a szomorú hírt: a fiatal gyakorlatilag agyhalott, és minimális az esély arra, hogy valaha is felépül. Az azonban rejtély, hogy mi juttatta ilyen állapotba.

Warmbiert azután fogták el, hogy észak-koreai tanulmányi kirándulása után eltett egy propagandista szórólapot, amit „ki akart csempészni az országból”. 15 éves büntetést kapott, de alig egy év után „egészségügyi okokból” hazaengedték.

Az észak-koreaiak állítása szerint a fiatal a botulizmus miatt esett kómába: ezt a ritka, de veszélyes bénulásos betegséget sok esetben egy botulinum toxint tartalmazó hús okozza, rosszabb esetekben blokkolja az idegrendszert, a légzési- és a mozgatóizmok bénulását okozza.

A fiatal szülei azonban arról beszélnek, hogy Warmbiert rendszeresen verték, kínozták a munkatáborban – ez valószínűleg tényleg így történt –, és az egyik erőszakos büntetés okozhatta a fiuk állapotromlását. Az orvosok szerint azonban az egyetemista agyán, koponyáján nem látható olyan sérülés, amely kómát okozhatott volna. Warmbier agya nem jutott elég oxigénhez, azt viszont csak ő tudná elmondani, miért…

Warmbieren kívül még három amerikai férfit tartanak fogva Észak-Koreában.
Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...