-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Agyhalott motorostól kapott vesét a magyar színésznő

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy motor-balesetes férfi szervét kapta meg Börcsök Enikő.

Börcsök Enikő negyedéves színészhallgató volt, amikor kiderült, súlyos vesebetegségben szenved, amit csak néhány évig lehet gyógyszerekkel korában tartani.

A Halhatatlanok Társulatának tagja nyolc éven át szedte a gyógyszert, mire megkapta az első veséjét, amit sajnos másfél év után kilökött a szervezete.

Három év után azonban megérkezett az a vese, amellyel most is él, méghozzá úgy, hogy a saját két veséje is megmaradt. A művésznő 15 éve él a beültetett szervvel, amelyhez különleges viszony fűzi.

“A kórházban ugyan nem mondják meg, hogy kitől kapja az ember a szervet, de könnyen ki lehet deríteni. A vizsgálatokkor kapsz egy mappát, az enyémen az állt: “agyhalott, motorbaleset, 57 éves férfi, Győr”. Elneveztem a vesét Lajosnak és mindennap beszéltem hozzá. Tizenöt éve van donorvesém, és ha nagyon nagy szerencsém van, még sokáig nem kell új szerv” – mesélte a Borsnak a Jászai Mari-díjas színésznő.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...