7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

„Aggodalom van bennem” – Bajban a drogkereskedelemmel gyanúsított Árpa Attila, párja volt osztálytársa nyomozott az ügyben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Vádemelési javaslattal továbbította a rendőrség az aktáját az ügyészség felé.

Budapest — Lezárult a nyomozás Árpa Attila ügyében, a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészségnek – kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás a színész-producer ellen. Mint arról korábban beszámoltunk, Árpánál még 2019 márciusában tartottak razziát a rendőrök, éjjel törtek rá otthonában, miközben ismerőseivel volt. Kedvesét, Alexandrát nagyon megviselte a fellépés, állította, pánikbetegség alakult ki nála, és pszichológus kezelte, annyira felkavarta a fegyveres rendőrök látványa, illetve, hogy Attilát bilincsbe verték. A nyomozók két éven keresztül gyűjtötték az anyagot, melynek végén vádemelési javaslattal továbbították az aktát.

„Az eljárás során öt férfit gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelemmel. Közülük egy magyar állampolgár jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, a többiek szabadlábon védekeznek” – állt a police.hu közleményében.

Árpa Attila ahogy az elmúlt két évben mindig, ezúttal is állítja, ártatlan.

– Teljesen értetlenül állok az egész előtt, és csak magamat tudom ismételni: nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő. A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem – magyarázta a színész. – Ha vádat emelnek és bíróságra kerül az ügy, akkor ezt ott is bizonyítjuk. Igazság szerint aggodalom van bennem, mert nem lett volna szabad, hogy ez idáig jusson. Hogy házkutatást tartsanak nálam, hogy lehallgassanak, kövessenek… Arról nem is beszélve, miként vehetett részt egy olyan nyomozó az ügyben, aki a párom, Alexandra volt osztálytársa? Rossz viszonyban voltak az iskolai évek alatt, mégis nyomozhatott ellenünk.

A színész ügyvédje, dr. Papp Gábor elmondta, az ügyiratok feldolgozása zajlik.

– Amint a végére érünk, többet tudunk mondani, de az már most egyértelmű, ügyfelem nem hozható összefüggésbe semmilyen kereskedelemmel – mondta Árpa jogi képviselője.

 

A tét nagy, hiszen a Büntető törvénykönyv szerint a kábítószerrel való kereskedelem szabadságvesztéssel büntetendő.

– Ennek a bűncselekménynek a büntetése a büntetőjogban egyedülállóan széles határok között mozog, valójában a legenyhébbtől a létező legsúlyosabbig terjedhet. Az alapeset büntetési tétele kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés, de innen van lefelé és felfelé is út. A legfontosabb ilyen szempont azonban a kábítószer mennyisége. Ez alapján a büntetés a nulla év és az életfogytig tartó szabadságvesztés között változhat, tehát valóban tágak a határok. Az, hogy a mennyiség alapján ezen belül pontosan milyen keretek között szabható ki a büntetés, az a konkrét ügyben vizsgált kábítószer szakértői vizsgálata alapján dől el, ha jelentős a mennyiség, akkor például öt év a minimum – mondta dr. Fülöp Tamás, az ügytől független ügyvéd.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS Archívum

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...