25.5 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Adócsökkentési terveket jelentett be Varga Mihály

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülése után számolt be egy átfogó adókönnyítésről a pénzügyminiszter. Reményeik szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, amelyen a járvány kitörése előtt volt.

Három alappillére van a döntéseknek: adócsökkentés, adminisztráció-egyszerűsítés, befektetés-ösztönzés – ezek évek óta központi szempontok, de a folyamatokat a koronavírus-járvány miatt most felgyorsították.

Egyszerűbbé válhat a kisvállalati adó: tavasszal csökkentették az adó kulcsát 13-ról 12 százalékra, most a bevételi értékhatár megduplázására vonatkozó javaslatról döntöttek.

Mintegy 1,5 millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé, amivel ötmilliárd forint maradhat a családoknál, egyben az ügyintézés is gyorsabbá válik majd.

Az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás-tervezetét 2021 második félévétől, ezzel félmillió vállalkozás mentesülhet ez alól a feladat alól.

Eltörölnék a cégek fejlesztési tartalékára vonatkozó felső határt az operatív törzs javaslata szerint, ez jelenleg 10 milliárd forint.

Javaslatot tesznek arra, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes legyen. Ezzel tesztenként 7000 forint spórolható meg.

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Fidesz: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát

Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és...

Világgazdaság: “A szankciós politika a német gazdaságot fenyegeti, viszont a jelek szerint az orosznak kifejezetten jót tesz.

Blikk: A németek szerint Vlagyimir Putyin a "tervezett karbantartást" követően nem nyitja majd újra a gázcsapot Európa felé...

Csecsen vezető: Ha Putyin nem állít meg minket, Berlinig megyünk! – videó

Magomed Daudov szerint a csecsen harcosok szent háborút folytatnak. Egy Twitteren megjelent videón Magomed Daudov, a csecsen parlament elnöke többek...

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás jogosultsági feltételei

Cikkünkben a rehabilitációs, rokkantsági ellátásra való jogosultság feltételeit, jogszabályi hátterét járjuk körbe. Sokszor teszik fel azt a kérdést, hogy...
facebook