-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Áder János visszaküldött egy törvényt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Visszaküldte az államfő a családi házak kötelező kéményellenőrzését eltörlő törvényt.

Bizonyos ügyekben aggasztónak tartja a visegrádi országok és az Európai Bizottság közötti véleménykülönbséget a kormányfő. Külön projektként kezelné a főpolgármester az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét a római-parti védműtől. A nap legfontosabb híreit október 20-án.

Megfontolásra visszaküldte a családi házak kötelező kéményellenőrzését eltörlő törvényt az országgyűlésnek az államfő. Áder János indoklása szerint az önkéntes megrendelésen alapuló kéményseprőipari szolgáltatás az életveszélyes helyzetek számának növekedését eredményezheti. A köztársasági elnök jogalkotási kifogást is emelt, mivel a parlament a jogszabály kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit nem fogadta el, az államfőnek megküldött törvényszöveg sarkalatossági záradékot tartalmazott.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Bizonyos ügyekben aggasztónak tartja az álláspontok különbözőségét a visegrádi országok és az Európai Bizottság között a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy vélte, hogy az Európai Parlament megkezdte az úgynevezett Soros-terv végrehajtását azzal, hogy a belügyi bizottság elfogadta a jelentést a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendelet módosításáról.

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a nemzeti konzultáció ügyében Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté szóvivő arról beszélt, hogy a kormány egy olyan tervről indított konzultációt, amely valószínűleg nem is létezik. Hozzátette: Szél Bernadett közérdekű adatigényléssel kérte az úgynevezett Soros-tervet a kormánytól, de semmilyen választ nem kapott. Az LMP ezért adatpert is indít.

Külön projektként kezelné a főpolgármester az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét a római-parti védműtől. Tarlós István azt mondta: javaslatáról már október végén szavazhat a Fővárosi Közgyűlés. Hozzátette: a Fővárosi Csatornázási Művek írásbeli nyilatkozata szerint az öblözetben egyelőre még biztosítható a védekezés, ha belátható időn belül megkezdődik a patakok árvízvédelmi fejlesztése, valamint ideiglenesen megemelik a Nánási út – Királyok útján lévő védmű árvízvédelmi képességét.

Átadták a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az InfoRádióban azt mondta: a legmodernebb műszerparkkal felszerelt nemzetközi szintű létesítmény nem csak Magyarországon hiánypótló. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora pedig arról beszélt, hogy hamarosan megépül az ország legmodernebb teljesítmény-élettani laboratóriuma is.

Egyedüli pályázóként hallgatta meg a szakmai bizottság Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház főigazgatóját, aki további 5 éven át vezetné az intézményt. A főigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a pályázatában szerepel egy operatörvény-tervezet is, amelytől nemcsak a finanszírozás hanem számos más munkafeltétel rendezését reméli.

Izraeli sajtóértesülés szerint a holokausztban meggyilkolt 600 ezer magyar zsidó 80 százalékát sikerült eddig azonosítani. A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet igazgatója a Háárec című lapnak elmondta: az elmúlt 10 évben megkétszereződött azoknak a magyaroknak a száma, akiknek sikerült megállapítani a nevét és adatait. A Jad Vasem adatbázisában a holokausztban meggyilkolt mindegy hatmillió zsidó közül mintegy 4,7 milliónak őrzik a nevét.

Ausztriában megkapta a kormányalakítási megbízást a választásokon győztes Osztrák Néppárt vezetője. Sebastian Kurz így megkezdheti a tárgyalásokat a lehetséges partnerekkel. Az elemzők néppárti-szabadságpárti koalícióra számítanak.

A spanyol miniszterelnök szerint a katalán kérdésben elértek egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt. Mariano Rajoy elmondta: a szombati rendkívüli kormányülésen születik végleges döntés arról, hogy pontosan milyen intézkedéseket terjeszt be a kabinet a parlament felső házának, az alkotmány vonatkozó cikkére hivatkozva. Ez a passzus ad lehetőséget az államnak, hogy alkotmánysértés esetén beavatkozzon az autonóm közösségekben.

Romániában újabb halálos áldozata van a kanyarójárványnak. Az országos tisztiorvosi szolgálat adatai szerint az eddigi 35 halálos áldozat közül egyik sem kapta meg a védőoltást, közülük 16 nem töltötte be első életévét. Romániában eddig 9670 igazolt kanyarós megbetegedést jelentettek a járvány tavaly februári megjelenése óta.

Forrás: MTI, inforadio

Képek: pecsma, vecsesihirek, aranyosiervinversei

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...