12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

A VW Golf családfája

Dátum:

Megosztás:

Willy Brandt éppen átadta a kancellári stafétabotot Bonnban Helmut Schmidtnek, amikor piacra került a Volkswagen legújabb modellje. A Golf aztán átgurult a Kohl-korszakon, a Schröder-perióduson. A jelenlegi német kormányfő, Angela Merkel maga is egy VW volánjánál fedezte fel az újraegyesített Németország tájait.

 

VW Golf családfája

A magyar utakon is felbukkantak már a Golf hetedik nemzedékének modelljei. Ez remek alkalom arra, hogy felelvenítsük e legendás típus immáron jó négy évtizedes krónikáját.

A farmotoros Volkswagen Bogár „haldoklásának” első stációja volt, amikor ’74-ben debütált az NSZK-ban az itáliai formatervezésű benzines Volkswagen novum. A VW új zászlóshajója hamarosan dízelverzióban is a szalonokba került.

Az orrmotoros wolfsburgi négykerekű – a bonni kancellárváltás időszakában – az 1974-es esztendő egyik autótörténeti szenzációja volt. Váratlan (?) diadalmenete, a külhoni gyártósorok és kereskedőláncok beindítása a náci-korszakba visszanyúló Volkswagen história friss fejezetét jelentette.

Mint emlékezetes a háború után gördült le a futószalagról az ezredik Käfer. Aztán még bő 21 millió Bogár árasztotta el a világot. A 70-es évektől párhuzamosan a Golffal és a kisebb-nagyobb más VW modellekkel a dízel moci is megjelent a palettán. Anno bukkant fel az 50 lovas Golf D. A lomha, ám takarékos „Made in Germany” kedvenc tette szalonképessé a tömegautók világában a dízelüzemanyagot. Az akár 140 km/óra körüli vágtázásra kapható novum 6-7 lityivel beérte százon óvatos száguldás esetén. 2016-ban már a hetedik Golf generáció kényezteti az igényes vevőket. Folyt. köv.

Fotó: -a-

Forrás: mixonline Mogyorósi Géza (Berlin)

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

NAPÚT – 8: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tamás

A nyár Tamással fejeződik be: ő a Szűz. Furcsa nem, a Szűz jegye az nem egy tipikus női jegy?...

Együtt a csúcstechnika és a történelem

Három képet is szeretnék megosztani veletek. Az első: Egyszer II Erzsébet meglátogatta az aktuális Maktoum sejket, aki kicsit megvárakoztatta...

Az átmeneti időszakban nagyon fontos, hogy figyeljünk egészségünkre: 5 őszi és téli gyógytea

Jólesik a lakásban olyan tevékenységeket végezni, amelyek feltöltenek, megnyugtatnak, miközben odakint esik a hó vagy süvölt a szél. Mivel...

Még egyet kacsint a nyár, aztán jön egy hidegfront – előrejelzés

Bár már közeledik egy hidegfront, de kedden még tovább melegszik az idő. Változás csak szerdán jöhet. Időjárási helyzet Európában: Közép-Európa...