21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

A vulkántragédia tovább tart, a Hawaii vulkán egyre erősödik + képek a vulkán pusztításáról

Dátum:

Megosztás:

Hawaii vulkán kitörés frissítés: Miért éppen Kilauea a vulkánkitürések epicentruma?

KILAUEA most elérte a kitörés nyolcadik hétét, és olyan pusztítást okozott Izlandon, amilyenre nem volt példa za elmúlt évszázadok során. Mivel a Kilauea kitört, több ezer földrengés rázta meg a Big Island-ot, ezek többsége a hegycsúcsokon összpontosult.

Több mint 600 épület megsemmisült a láva áramlás miatt, több ezer lakost evakuálni kellett, akik most kénytelenek a sürgősségi menedékhelyeken tartózkodni!

A Hawaii Vulkán Obszervatórium (HVO) megdöbbentő 664 földrengést mért a Big Island-ról az elmúlt 24 órában. Ahogy a földrengések bekövetkeztek, a Kilauea szerkezete erodálódott, ami a Halema’uma’u kráter összeomlását okozta a vulkánon belül.

A HVO szerint: „Ahogy a kráterfalak és a belső kaldera befelé esik, Halema’uma’u mélysége több mint megháromszorozódott, és az átmérő több mint kétszeresére nőtt.”

„Májusig 10 földrengés volt jellemző a csúcson, míg júniustól naponta körülbelül 600 földrengés volt mérhető ugyanazon a régióban. ”

„Sok ilyen földrengés elég erős ahhoz, hogy érezhető legyen, és egyesek károsak lehetnek. Ezek a földrengések érthetően aggodalomra adnak okot, különösen a Vulkán faluban és a környező alkörzetekben. ”

A HVO azt mondta: „Mivel a magma a Kelet-Rift zónába esik (a Leilani Estates – 40 km-es szélességben a föld alatt), az lassan összedönti a fölötte lévő szikla támaszát.

„Amikor az összeomlás / robbanás bekövetkezik, óriási mennyiségű láva fog kitörni, és azzal párhuzamosa, folyamatos földrengések lesznek várhatóak.

A HVO rendkívül közleményt adott ki, hogy a Kapoho Bay-i területeket és annak 300 km-es körzeteét is ki kell üríteni.

Forrás: express.co.uk

Képek: reuters, epa, gettyimages

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...