2.4 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

A visegrádi országok példát mutattak összefogásból, közölte a belügyminiszter

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

A visegrádi országok példát mutattak összefogásból az illegális bevándorlás kezelésében – mondta a belügyminiszter pénteken a Készenléti Rendőrségen. Pintér Sándor, aki a határvédelemre az országba érkezett ötven cseh rendőrt köszöntötte, azt mondta: egy-egy ország önállóan nehezen tudja elviselni az illegális bevándorlás okozta terheket, ezért van szükség az összefogásra.

Közölte: január elseje óta 101 országból több mint 390 ezren lépték át jogellenesen a magyar határt. Európa irányába népvándorlás indult meg, a tömegeket alkotó emberáradat nem veszi figyelembe az európai uniós határokat, a schengeni jogszabályok előírásait. Az európai törvények figyelmen kívül hagyásával, törvénytelenül kívánják a céljukat elérni – hangsúlyozta Pintér Sándor, aki szerint keverednek a háborús menekültek a jobb élet reményében útnak induló fiatalokkal, a védelemre szorulók a kalandorokkal.

Pintér Sándor belügyminiszter MTI-fotó: Marjai János
MTI-fotó: Marjai János

Magyarország döntött: az európai unió jogszabályainak érvényt szerez, a schengeni irányelvek előírásait betartja és betartatja – szögezte le. A miniszter hozzátette: ennek megfelelően a zöldhatárokat megvédik, csak a kijelölt határátkelőhelyeken lehet az országba belépni, és csak meghatározott feltételek mellett.

Mint mondta, ezzel egyetértettek a visegrádi országok vezetői, ezért ideiglenes közös rendőri egységet hoztak létre a zöldhatárok védelmére. Pintér Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy az összefogás szükségességét nem csak a visegrádi országok vezetői ismerték fel, Szlovénia a múlt héten támogatást kért az Európai Uniótól a schengeni külső határok védelme érdekében.

A visegrádiak meghallották a kérést, Szlovákia már küldött rendőröket Szlovéniába, és Magyarország is több mint 50 rendőrt küld a külső határok megvédésére – tette hozzá. Pintér Sándor a cseh rendőröknek azt mondta: feladatuk végrehajtása során védik Csehországot, Magyarországot és az Európai Uniót is. A magyar parancsnokoknak azt mondta: a cseh rendőröket fogadják vendégként, de felkészült rendőrként tekintsenek rájuk. A csehek 50 rendőrrel és 14 gépjárművel járulnak hozzá a határvédelemhez.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

„Évek múlva büszke leszek, hogy tüntettem” – mondta az iráni lány, fél órával később lelőtték – megrázó – képek, videók (18+)

Hadisz Nadzsafi, a húszéves influenszerlány szeptember 21-én tüntetni indult barátaival. „Szeretném azt hinni, hogy amikor néhány év múlva visszagondolok...

Veszélyes, közel sem ártatlan gyerekjátékot hív vissza az egyik nagy kereskedőlánc

Minőségi gondok vannak a KiK egyik íj- ls nyílkészletével A KiK íj és nyílkészletet hív vissza a boltláncban forgalmazott...

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...