17.4 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

A világ legidősebb élő mhorr gazellája él a fővárosi állatkertben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Evita több mint 19 éves, életkorával megdöntötte az abszolút rekordot. Nem volt még soha nála hosszabb ideig élő egyed e ritka, a vadonban már kihalt patások között.

Az abszolút rekorder azonban mindeddig egy Separada nevű, korábban élt állat volt, aki 19 éves és négy hónapos korában pusztult el. A 2001. április 27-én, a Berlini Állatparkban született Evita épp most lett ennyi idős, ezzel Separada rekordját is megdöntötte, és most már ő minden idők leghosszabb ideig élt ismert mhorr gazellája – az állatkert hivatalos oldala.

A vadonban élő mhorr gazellák nemigen élnek tovább 10–12 évnél, bár ezt ma már csak a régi, több évtizedes feljegyzések alapján lehet tudni, hiszen ezek a kecses patások természetes élőhelyükről már kipusztultak (jóllehet épp a közelmúltban indult el az állatkerti születésű egyedek egy részének vadonba való visszatelepítése).

A legtöbb állathoz hasonlóan a mhorr gazellák is tovább élnek állatkertben, mint a természetben, de Evita még az állatkerti egyedek között is matuzsálemi korúnak számít.

Evita 2008 óta él az állatkertben, és azóta több utódnak is életet adott. Tekintélyes életkora miatt ma már valamivel soványabb, mint a fiatal állatok, és a bal szeme sem működik tökéletesen, ezzel együtt életkorához képest meglepően jó egészségi állapotnak örvend. Az állatkertben jelenleg hét mhorr gazellát láthatnak a látogatók.

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...
facebook