Home Nagyvilág Utazás, túrák külföldön A világ egyik legszebb strandja Bora Bora szigeten

A világ egyik legszebb strandja Bora Bora szigeten

0

bora-bora

Bora Bora a legismertebb és egyben a legnépszerűbb sziget! A milliomosok üdülőhelye. A társasági szigetek egyik legészakibb tagja Tahititől mintegy 260 km-re. Repülővel az út kb.50 perc. A viszonylag kisméretű sziget 10 km hosszú és 4 km széles.

A világ talán legszebb lagúnája övezi a külső korall zátony és a külső /Motu/ szigetek karéjában. A sziget közepén közel 700 m-es hegycsúcs meredezik a napfénytől ragyogó ég felé. Igazi, vadregényes trópusi erdőt, megművelt kerteket rejteget a völgyek mélyén. Vaitape a sziget fővárosa ahová érkezneka külső szigeten lévő repülőtérről a transzfer hajók. Innen indulnak a kirándulások és található a legtöbb üzlet és egy-két étterem is. Bora Bora legszebb partja a sziget déli részén található Matira félszigeten található.

A külső korallzátony lakatlan szigetein és partjain egyre több luxus bungalóból álló hotelkomplexum épül. Legnépszerűbbek a biztonságos betoncölöpökre épült igazi 5*-os luxuskényelmet kínáló vízreépült lakosztályok. A kb.1-1,2 m mély kristálytiszta vízbe közvetlenül a saját privát teraszunkról juthatunk be.

Forrás: tahitiutazas;

Kép: https://pixabay.com

 

NO COMMENTS

Exit mobile version
Megszakítás