0.9 C
Budapest
2023. január. 27. péntek

A V4-ek szerint globális együttműködésre van szükség az illegális migráció ügyében

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

A Visegrádi Együttműködés (V4) országai szerint nemcsak európai, hanem globális együttműködésre van szükség az illegális migráció jelentette probléma kezeléséhez – számolt be a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára kedd este az MTI-nek a V4-ek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) budapesti nagyköveteivel folytatott kerekasztal-beszélgetés után.

Takács Szabolcs elmondta: a Corvinus Egyetemen a közelmúltban alakult meg a kül- és biztonságpolitikai témák iránt érdeklődő hallgatókból álló Nemzetközi Kör, s az egyesület nyitó rendezvényén az illegális migráció kérdéseit vitatták meg a nagykövetekkel. Az államtitkár közlése szerint a hallgatóság körében magyar és külföldi egyetemi hallgatók mellett a budapesti diplomáciai testület több más tagja, valamint közéleti szereplők is részt vettek.

Az államtitkár felidézte, hogy a visegrádi országok gyakorlatilag a migrációs probléma kirobbanása óta egységes vonalat képviselnek. Takács Szabolcs elmondta: a négy ország egyetért abban, hogy a külső határvédelem abszolút prioritás. Meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az Európai Unió külső határait meg tudják védeni. Ha valamelyik tagállam erre önállóan nem képes, abban segíteni kell – tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára, kiemelve: ez közös felelősség, egyben közös érdek.

A mostani, mintegy 1,5-2 órás eszmecsere során a négy ország képviselői abban is közös álláspontot képviseltek: meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy az Európába bevándorolni kívánó emberek identitását pontosan ismerjék – fűzte hozzá.

Az európai uniós ügyekért felelős államtitkár kitért arra is: úgy véli, már nemcsak a V4-ek, hanem Európa nagy része is érti, hogy a kvótarendszer nem időszerű, az csak a migrációs válság tüneti kezelésére alkalmas. Mint kiemelte: a migrációs válság jelenleg Európa válsága, viszont annak kiváltó okai nem európai, hanem globális problémák, mint a szíriai vagy a líbiai válság.

Takács Szabolcs hozzátette: fontos, hogy az Európai Unió tagállamai és intézményei konszenzusra jussanak abban, hogy milyen pénzügyi, technikai és egyéb hozzájárulással tudnak valamilyen segítséget nyújtani ezen biztonságpolitikai problémák kezeléséhez, de ehhez a többi, Európán kívüli hatalomnak is segítenie kell.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis egyik utolsó filmje: Távfelügyelő (Wire Room) – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje (2022), izgalmas, fordulatokban gazdag thriller..   Teljes film magyarul: Távfelügyelő (Wire Room) Kellemes szórakozást a filmhez! Még több...

A napenergia előnyei – a szolárzuhany mindenki számára gazdaságos megoldás

Sokba kerül a meleg vizes zuhanyzás? Attól függ! Ugyanis létezik olyan energiabarát megoldás, ami nyáron a napban rejlő...

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni azt a taxisofőrt, aki vezetés közben kapott infarktust a Keleti pályaudvarnál…

Ismerősök és ismeretlenek is hősnek tartják Istvánt - írja a ripost.hu Katonák és rendőrök árasztották el a Keleti pályaudvar környékét –...

Mutatjuk, mik lesznek 2023 szextrendjei (18+)

Ahogy az élet minden egyéb területén, úgy szex téren is jönnek-mennek a trendek. De vajon mik jellemzik 2023-at,...