5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeTudástárTechnika, kommunikációA Twitter ezúttal a török belügyminiszterre csapott le..

A Twitter ezúttal a török belügyminiszterre csapott le..

A Twitter internetes közösségi hálózat kedden a gyűlöletkeltésre vonatkozó figyelmeztetéssel látta el Süleyman Soylu török belügyminiszter két bejegyzését, amelyben úgy utalt a kormány rektori kinevezése ellen tüntető diákokra, mint „LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű)-perverzek.”

A tekintélyes isztambuli Bogazici Egyetem diákjai hetek óta tüntetnek Melih Bulu rektori kinevezése ellen, akit Recep Tayyip Erdogan elnök nevezett, s aki kapcsolatban áll a kormánypárttal.

A tiltakozók Bulu lemondását és azt követelik, hogy az egyetem maga választhassa meg a rektort.

Hétfőn a rendőrség összecsapott a tiltakozókkal, akik a hétvégén letartóztatott diákok szabadon bocsátását követelték. Azzal vádolják őket, hogy gyűlöletet szítottak és vallási értékeket sértettek meg az egyetemen kihelyezett poszterrel, amelyen az iszlám legszentebb helye volt látható LMBT-zászlókkal. A hatóságok szerint 159 embert vettek őrizetbe az összecsapások során, bár némelyiküket később szabadon engedték.

Soylu vasárnapi Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: „LMBT-perverzeket vettek őrizetbe a Mekkai nagymecset megsértéséért”.

Keddi bejegyzésében pedig azt írta: a török kormány nem fogja tolerálni az „LMBT-perverzeket, akik megpróbálták elfoglalni a doktori irodát”.

A Twitter ezt követően azzal a figyelmeztetéssel látta el Soylu bejegyzéseit, miszerint azok tartalma sérti a közösségimédia-platformnak a gyűlöletkeltésre vonatkozó szabályait.

A Twitter mindazonáltal úgy döntött, hogy lehetővé teszi Soylu bejegyzéseinek megtekintést arra hivatkozva, hogy a köz érdeke hozzáférni egy választott politikus által közzétett bejegyzéshez.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work