27.5 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

A Titanic utolsó túlélője halála előtt megosztotta bölcsességét a világgal

Dátum:

Megosztás:

104 év telt el a Titanic 1912. április 14-i tragikus szerencsétlensége után. Ez volt az első hajó, amely több mint 2200 utast szállított a fedélzeten. Amikor a hajó elsüllyedt, 1523 ember vesztette életét, amelyből csak 300 ember tetemét találták meg és közülük szinte egyik sem volt azonosítható.

Több mint egy évszázaddal később, a Titanic 595 km-re fekszik Új-Fundland partjától, közel 4 km mélységben, ahol még a napfény sem érheti el. Ma sok elmélet és ötlet létezik arról, hogy mi történt valójában.

A hajót körbelengő rejtélyek ellenére nem tagadhatjuk, hogy a Titanic tragédia hatalmas esemény volt. Még egy olyan film is született belőle, amely az egész világot megmozgatta. Volt néhány túlélő is, akik sok évvel később elmesélhették a történetüket, de közülük az utolsó is néhány évvel ezelőtt elhunyt. Az utolsó szavai nemrég kerültek napvilágra.

Millvina Dean volt a Titanic elsüllyedésének utolsó túlélője. Millvina volt a legfiatalabb utas a hajón, mindössze 2 hónapos volt. Bátyjával és szüleivel utazott hajón, akik Angliát ott hagyva Kansas felé vették útjukat.

Millvina 97 éves korában hunyt el Hampshire-ben, Angliában. Csak az Atlanti-óceánon történt rettenetes balesetből annyira emlékezett, hogy kisbaba volt. Ő volt a szörnyű baleset 706 túlélőjének egyike. Édesapja a balesetben életét vesztette és a család tagjainak vissza kellett térniük Angliába.

Az áldozatok legtöbbjének halálát a mentőcsónakok nem megfelelő száma okozta. A baleset után a Dean család visszatért Southamptonba, ahonnan a Titanic elindult, és ahol Millvina egész életét élte.

Minőségi oktatásban részesült, amelyet a szörnyű baleset áldozataként kapott anyagi támogatásból finanszíroztak, és több munkahelye is volt. A második világháború idején titkár és térképész volt.

1980-ban már nem maradt túl sok túlélő, és a sajtó egyre inkább Millvina Deanre összpontosított. Részt vett számos, a Titanichoz kapcsolódó eseményen, és szinte naponta kapott újabb és újabb információkat a balesettel kapcsolatos új felfedezésekről.

2007-ben egy másik túlélő halála után Millvina Dean lett az utolsó megmaradt túlélő. Ez azonban nem sokáig maradt így, mivel Millvina megbetegedett és a műtét sokba került volna. Végül, 2009. május 31-én, 97 éves korában halt meg a tüdőgyulladásban. A hamvait ott szórták szét, ahol egész életét töltött és ahonnan a Titanic is útjára indult. Az utolsó szavai azonban örökké fenn fognak maradni.

Nem érdemes úgy élni, hogy minden nap attól rettegj, mi történhet holnap. Ha így teszel, egész életedben félelemben tartod magad. A hosszú távú tervek nem jók másra csak arra, hogy fáradhatatlanul dolgozz, és soha nem tudd élvezni a munkád gyümölcsét. Nem számít, hogy 25 vagy 55 éves vagy, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy az áramlással haladsz, és minden napot megélsz, mert sosem tudhatod, hogy a holnap mit tartogat számodra. A dolgok nem mindig úgy történnek, ahogyan azt állítják, de az igazság végül mindig kiderül és megváltoztatja azt is, amit a Titanicról leírtak.

Talán mind tanulhatunk valamit a Titanic utolsó túlélőjének szavaiból. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik lesz életünk utolsó napja, így élvezzük ki mindet, amíg lehet!

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...