5.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

A terrorfenyegetettség miatt marad a készültség Magyarországon

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 – Ma reggel

Bakondi György szerint Európában az elmúlt évtizedekben példa nélkül álló instabilitás tapasztalható. Ennek két oka van, a tömeges iszlám bevándorlás és az iszlám terrorizmus – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában.

Bakondi György a műsorban azt mondta: 1-1,2 millióra becsülik azok számát, akik a határokon ellenőrzés nélkül bejutottak Európába, és maguk akarják megválasztani, hol telepednek le. Ez kihívás elé állítja a rendészeti szerveket, komoly erők alkalmazását igényli.

A terrorfenyegetettség miatt marad a készültség Magyarországon

A határokon ugyanakkor megkezdték a szelektálást, csak az iraki, a szíriai és az afgán menekülteket, illetve a papírral rendelkező menekülteket engedik be. Igazából komoly megoldás, mely megállítaná a migrációt, még nem alakult ki.

Marad a készültség

A január végéig meghosszabbított fokozott rendőri készültség kapcsán elmondta: ezt egyrészt a határbiztonságot érintő feladatok indokolják. A szerb, a szlovén és az osztrák területen továbbra is zajlik a tömeges, illegális migráció, nem csökken a nyomás. Ez adja azt az indokot, hogy a határainkat folyamatosan, fokozottan ellenőrzés alatt tartsuk, a magyar közbiztonságot az elrettentéssel, illetve a “kísérletezők elfogásával” garantálni lehessen – fogalmazott.

Másrészt Magyarországon továbbra is érvényben van a harmadfokú, közepes terrorfenyegetettség. Tömeges rendőri, katonai rendészeti jelenlét van a közterületeken. Ez azt szolgálja, hogy kiszűrjenek, gyorsan reagáljanak bizonyos cselekményekre – magyarázta a főtanácsadó, aki arra a kérdésre, hogy meddig kell mindezt fenntartani, azt válaszolta: addig, míg az államhatáron bármilyen típusú fenyegetettség fellelhető, vagyis  zajlik az illegális migráció, illetve a terrorfenyegetettség szintjét vissza nem lehet vonni az alaphelyzetre.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...