18.5 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

A telefonnak nem csak hátránya van

Dátum:

Megosztás:

A telefonnak nem csak hátránya van

Az idősebb generációk szerint borzasztó, hogy mi, fiatalok sehova nem megyünk telefon nélkül, elmondom miért nincs igazuk.

Mielőtt kifejteném, valamilyen szinten igazat kell adnom nekik abban, hogy valóban át tudunk lendülni a ló túloldalára és társaságban is végig instázunk, tiktokozunk, de ez közel sem akkora probléma, mintha nem vinnénk magunkkal, amikor kéne.

Kezdjük ott, hogy telefonnal bármikor bármit megtudunk örökíteni, így később vissza tudunk nézni már elfelejtettnek hitt emlékeket.

Abban is sokat segít, ha többet szeretnénk mozogni, viszont azt nem konditeremben tennénk, hanem a szabadban, városban sétálgatva, mivel számolja a lépéseket, illetve a megtett kilométereket akár biciklizés, futás, sőt evezés közben is.

Ha séta közben, illetve más szituációkban gyors információszerzésre lenne szükségünk, mobilnet birtokában ezt könnyen megtehetjük, abban az esetben, ha nincsen vagy már elfogyott, könnyedén rácsatlakozhatunk bármelyik bevásárlóközpont vagy gyorsétterem publikus Wi-Fi szolgáltatására.

A legfrissebb hírek itt!

A könnyű internetelérés rendkívüli segítség lehet, amikor hajnali háromig sorozatokat néztünk, majd másnap korán reggel indulnunk kellett munkába vagy iskolába, ezért hazafelé a vonaton már olyan fáradtak vagyunk, hogy a megállónknál leszállás helyett csodálatosabbnál csodálatosabb álomvilágokban jártunk, így Isten tudja hol felébredve haza utat kell találnunk, illetve jelezni otthon, hogy nem elraboltak. Arról nem is beszélve, hogy mit kapnánk, ha első randira mennénk a tinderes sráccal telefon nélkül, vagy egész éjszakás szórakozásra a haverokkal és édesanyáink huszadik hívását sem tudnák fogadni, innen hazaérve előszőr valószínűleg mosolyt kapnánk és ölelést, hogy még életben vagyunk, aztán nem túl kedves szavakat és napokig tartó haragot. Egy ilyen esti szórakozás közben könnyen megeshet, hogy valaki rosszul lesz és segítséget kell hozzá hívni, amit megkönnyít, ha zsebünkből előkapva pár másodperc alatt tudunk is telefonálni.

Az elrablást említve muszáj szóba hozni, hogy telefonon keresztül megtudjuk osztani családunkkal, barátainkkal, hogy jelenleg hol vagyunk, így probléma esetén segítségünkre tudnak igyekezni, illetve a legtöbb erre kitalált applikáció mutatja legutóbbi útvonalainkat, illetve azt is, hogy gépjárművel vagy gyalog közlekedünk/közlekedtünk-e, ezzel nagyobb biztonságérzetet nyújtva nekünk és szeretteinknek is.

A hétköznapi kapcsolattartáshoz is remek eszköz, mivel lehetővé teszi a globális szintű barátságok kialakítását, fenntartását, illetve a külföldön élő rokonokkal való beszélgetéseket.

Nyitókép: Borbély Petra Georgina

Szerző: Borbély Petra Georgina

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...