23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

A tapolcai gázolás után folytatta útját a mozdonyvezető, .. nem kérte a leváltását a műszakból..

Dátum:

Megosztás:

Az egész országot megrázta azoknak a fiataloknak a szörnyű tragédiája, akik egy szilveszteri buli után tartottak haza, amikor Tapolca belterületén a piros jelzés ellenére a kocsijukkal behajtottak a sorompó nélküli vasúti átjáróba.

A fiatalok kocsija felismerhetetlen ronccsá változott / Fotó: MTI Varga GyörgyA fiatalok kocsija felismerhetetlen ronccsá változott / Fotó: MTI Varga György

Az autóban ülő négy fiatal – közöttük két kiváló sportoló – szörnyethalt, egyedül a sofőr 17 éves húga maradt életben. A tragédia másik érintettjéről, a vonatot vezető személyről szinte alig esik szó, pedig neki sem lehet egyszerű túltennie magát a történteken.

„Gázoláskor a baleseti vizsgálók helyszínen feltett, szinte első kérdése, hogy vállalja-e a mozdonyvezető a további szolgálatot, vagy inkább a leváltását kéri.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A tapolcai baleset után a mozdonyvezető folytatta a szolgálatot. Ha a vasúti jármű vezetője mégis úgy érzi, a baleset miatti lelki trauma következtében nem képes a munka folytatására, kérésére az üzemirányítás egy másik mozdonyvezetőt küld a leváltására. Ha a későbbiek során – akár másnap – úgy érzi, mégsem tudja feldolgozni az őt ért megrázkódtatást, természetesen orvosi segítséget is igénybe vehet” – közölte kérdésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A vasúti átjárókban történt balesetekről egy részletes közleményt is kiadtak. Ebben többek között azt írják, hogy az útátjárós balesetek statisztikája a korábbi öt évben tapasztalt stagnáló értékek után 2021-ben jelentős emelkedést mutatott. A vasúti átjárókban történt baleseteket az oda behajtók figyelmetlensége és a KRESZ előírásainak megszegése okozza, évente 800-900 félsorompó rúdját törik le az autósok. A MÁV teljes hálózatán 2008 óta nem volt vasúti hibából bekövetkezett, halálos áldozatot követelő baleset. A balesetek számának csökkenéséhez a közlekedési morál változása elengedhetetlen. A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat és gyalogosokat.

Mindenki ezt olvassa most!

Most mindenki azt találgatja, vajon miért hajthatott fel a sofőr a piros jelzés ellenére a sínekre. Ráadásul úgy tudjuk, fiatal kora ellenére Zoltán már évek óta rendelkezett jogosítvánnyal, jó sofőrnek számított. Többen azt mondják, a nap vakíthatta el a fiatalember szemét.

Az egyik áldozat, Iván Gergő NB 1-es röplabdás volt

Az egyik áldozat, Iván Gergő NB 1-es röplabdás volt

Mindenesetre Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere közölte: azonnali kéréssel fordul a MÁV-hoz azzal kapcsolatban, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, hiszen nem ez az első tragédia, ami ott történt. Sümegi és Csabrendeki kollégáival minden segítséget megadnak a gyászoló családoknak, a január másodikát pedig hivatalosan is gyásznappá nyilvánították. A tragédia estéjén elterjedt, hogy a kórházba szállított lány is elhunyt, de ezt az ikertestvére megcáfolta.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Gyönyörű nő lett Geronazzo Mária! .. Szerinted is?

Maria Geronazzot azóta jegyzi a celebvilág, amióta plasztikáztatta arcát. Ennek nagy részét felduzzasztott ajkai foglalják el. Ha nem is...

Kapaszkodjatok meg! Jakab követői szerint a Jobbik frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak (Jakab még a frakció tagja)

A Nép Pártján szerint a Jobbik vezetősége és frakciója megélhetési politikusokból áll. A dolog szépséghibája: jelenleg Jakab Péter...

További elsőajtós felszállós buszok jönnek, szombaton a 7-es..

Bliccelés kizárva, most már egyre több lesz azoknak a buszoknak a száma a fővárosban, ahol az első ajtón...

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...
facebook