3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

A Szíria-értekezleten csak a folytatásról állapodtak meg (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megállapodás nélkül ért véget a szíriai válság politikai megoldását kereső nemzetközi értekezlet péntek este Bécsben.

A Szíria-értekezleten csak a folytatásról állapodtak meg

“A tárgyalások nyolc órán át tartottak. Vannak pontok, amelyekben nincs egyetértés, de sokat haladtunk előre, és ezért két hét múlva ismét találkozunk, ugyanebben az összetételben” – mondta a távozó francia külügyminiszter.

 

Amerikai kollégája úgy fogalmazott: – Egyikünk sem várhatta, hogy kész megoldással a hóna alatt távozik ma innen. Senki sem kurjanthatta oda a másiknak, hogy hé, Aszad nélkül mehet csak tovább! Vagy éppen azt, hogy csak Aszaddal képzelhető el a jövő! Ez egy diplomácia folyamat kezdete, és nem a vége – mondta John Kerry.

– Biztos vagyok abban, hogy a ma lefektetett közös elvek mentén komoly munkát tudunk végezni – ezt már Szergej Lavrov jelentette ki. A mai megbeszélés erősítette az egymás iránti bizalmat, ezért meggyőződésem, hogy bölcs döntéseket hozunk a szuverén szíriai állam jövője érdekében – nyilatkozott optimistán az orosz külügyminiszter.

Az ENSZ égisze alatt zajló nemzetközi béketárgyalásra sem a damaszkuszi kormány, sem a vele szemben álló ellenzék nem kapott meghívót. Viszont először vett részt az Aszad rezsimet támogató Teherán képviselője. Mohamed Javad Zarif iráni külügyminiszter azt javasolta, hogy a csúcstalálkozó közös zárónyilatkozatába vegyenek bele egy tűzszüneti felhívást.

A négy éve tartó szíriai polgárháborúnak több mint negyedmillió halottja van, és 11 millióan váltak földönfutóvá.

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Oroszország kibertámadásokkal koordinálja az ukrajnai rakétázást: NATO-tagokat is veszélyeztethet ezzel – figyelmeztet a Microsoft

Katonai elemzők szerint az oroszok számára egy halvány esélyt jelent még az ukrán polgári infrastruktúra bombázásán kívül, hogy...

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...