20 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

A szervizdíj nem egyenlő a borravalóval és vissza is kérhető

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A vendéglátóiparban bevett gyakorlat, hogy a vendégek borravalóval fejezik ki elégedettségüket. Ennek mértéke egyéni. A borravalót azonban érdemes megkülönböztetni a szervizdíjtól

– mondta a Napközben adásában Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

A borravalót hazánkban több száz évvel ezelőtt is ismerték, eredetileg az adásvételi szerződéseknél a 15. századtól szerepelt. A sikeres szerződéskötéskor állni kellett egy liter bor árát is, amit aztán később az eladó és a vevő elfogyasztott.

Az Egyesült Királyságban a forró tea felszolgálásánál gyakorlat volt, hogyha valaki gyors kiszolgálást kért, akkor egy kis fadobozba érmét dobott, ezzel jelezve, hogy siet – hangzott el az adásban.

A témában megkérdezett szakértő szerint a borravalót meg kell különböztetni a szervizdíjtól. Előbbit a vendég adja felszolgálónak, ahhoz a munkaadónak nincs köze. Ha valaki bankkártyával fizet, akkor a borravaló a cég bevételének számít, és adóköteles.

A borravaló kezelésében sok félreértés volt a vendéglátók és az adóhivatal között – hívta fel a figyelmet Hamvas Zoltán. A felszolgálónak külön kéne kezelni azt az összeget, amit a vendég szolgáltatás fogyasztásért fizetett, és azt, amit a személyzetnek adott borravalóként.

Ez szinte kivitelezhetetlen, és a helyzet tisztázása céljából a vendéglátósok állásfoglalást kértek az adóhatóságtól – tette hozzá.

A szervizdíj 2005-óta legális

A szervizdíjat Magyarországon 2005-ben vezették be, hogy megoldást találjanak a kérdésre, hogy kifehérítsék, legalizálják a borravalót.

A felszolgálási díj a fogyasztás mértéke szerint 0–15 százalék lehet, ami a cég bevétele, ami után áfát és járulékot is fizet a cég. Tévedés, hogy ezt az összeget megtartja a vendéglátós – mutatott rá a szakember. A borravalóval szemben itt megvan az a lehetőség, hogy a munkavállalók megállapodása révén ezt a összeget szétosszák, beleértve a szakácsokat vagy a konyhai kisegítő dolgozókat is.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke szerint a szervizdíj sokkal korrektebb, 21. századi megoldás.

Egyes vendéglátóhelyeken a pincér mellett lehetnek fizető pincérek, akiknél a számla rendezhető. A vendég azonban dönthet úgy, hogy az őt kiszolgáló pincérnél rendezi a számlát. Megjegyezte, hogy a felszolgálók általában megosztják egymást között a borravalót, nagyon ritka, amikor nem.

Visszakérhető a szervizdíj

Az adásban elhangzott, hogy egyes vendéglátóhelyeken a dolgozók fizetése csupán a borravalóra terjed ki. Ezzel kapcsolatban Hamvas Zoltán elmondta, hogy személyesen ezt nem tapasztalta, és úgy gondolja, hogy ez nem bevett gyakorlat.

Kiemelte, hogy a szervizdíjon felül a vendég még adhat borravalót is.

Amennyiben valamilyen hiba csúszik a szolgáltatásba akkor a vendég reklamálhat, és a vendéglátó ilyenkor köteles a szervizdíjat levonni a számla végösszegéből – emelte ki a szakértő.

Nyugat-Európában a szervizdíj mindenhol jelen van. Olaszországban úgynevezett terítési díjat számolnak fel, a koperta mértéke 2 eurótól 10 euróig terjedhet. Ez szintén a cég bevétele, ebből a dolgozókat fizetik ki – mondta.

Az Egyesült Államokban a borravaló vagy szervizdíj régóta bevett gyakorlat, és ragaszkodnak hozzá. Ennek összege elérheti a számla összegének 20 százalékát.

hirado.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Majomhimlő: Az WHO közlése szerint a nyugati országokban az esetek többségét férfiakkal szexuális kapcsolatban lévő férfiak esetében észlelték, majd tőlük már bárkire tovább tud...

Rusvai Miklós biztos abban, hogy a majomhimlő Magyarországon is megjelenik, de úgy véli, járványra nem kell számítani.. Szlávik korábban...

Kiengedné Oroszország az Ukrajnából induló gabonahajókat

Az oroszok ezért cserébe egyes szankciók feloldását kérik. Oroszország kész „humanitárius” folyosót biztosítani az ukrajnai élelmiszerszállító hajóknak, abban az esetben,...

Putyin: Oroszország megoldott egy fontos feladatot

Oroszországnak sikerült megoldania az importhelyettesítés fő feladatait az ország szuverenitását biztosító kulcsterületeken - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

„Hagyja abba!” – Terhes nő rabolt ki egy 90 éves nénire Pest megyében

Terhes nő rabolt, rendőreink elfogták .. Kopogott a terhes nő A rémült idős telefonált segítségért 2022. május 23-án kora reggel...