21.4 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

A szervizdíj nem egyenlő a borravalóval és vissza is kérhető

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A vendéglátóiparban bevett gyakorlat, hogy a vendégek borravalóval fejezik ki elégedettségüket. Ennek mértéke egyéni. A borravalót azonban érdemes megkülönböztetni a szervizdíjtól

– mondta a Napközben adásában Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

A borravalót hazánkban több száz évvel ezelőtt is ismerték, eredetileg az adásvételi szerződéseknél a 15. századtól szerepelt. A sikeres szerződéskötéskor állni kellett egy liter bor árát is, amit aztán később az eladó és a vevő elfogyasztott.

Az Egyesült Királyságban a forró tea felszolgálásánál gyakorlat volt, hogyha valaki gyors kiszolgálást kért, akkor egy kis fadobozba érmét dobott, ezzel jelezve, hogy siet – hangzott el az adásban.

A témában megkérdezett szakértő szerint a borravalót meg kell különböztetni a szervizdíjtól. Előbbit a vendég adja felszolgálónak, ahhoz a munkaadónak nincs köze. Ha valaki bankkártyával fizet, akkor a borravaló a cég bevételének számít, és adóköteles.

A borravaló kezelésében sok félreértés volt a vendéglátók és az adóhivatal között – hívta fel a figyelmet Hamvas Zoltán. A felszolgálónak külön kéne kezelni azt az összeget, amit a vendég szolgáltatás fogyasztásért fizetett, és azt, amit a személyzetnek adott borravalóként.

Ez szinte kivitelezhetetlen, és a helyzet tisztázása céljából a vendéglátósok állásfoglalást kértek az adóhatóságtól – tette hozzá.

A szervizdíj 2005-óta legális

A szervizdíjat Magyarországon 2005-ben vezették be, hogy megoldást találjanak a kérdésre, hogy kifehérítsék, legalizálják a borravalót.

A felszolgálási díj a fogyasztás mértéke szerint 0–15 százalék lehet, ami a cég bevétele, ami után áfát és járulékot is fizet a cég. Tévedés, hogy ezt az összeget megtartja a vendéglátós – mutatott rá a szakember. A borravalóval szemben itt megvan az a lehetőség, hogy a munkavállalók megállapodása révén ezt a összeget szétosszák, beleértve a szakácsokat vagy a konyhai kisegítő dolgozókat is.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke szerint a szervizdíj sokkal korrektebb, 21. századi megoldás.

Egyes vendéglátóhelyeken a pincér mellett lehetnek fizető pincérek, akiknél a számla rendezhető. A vendég azonban dönthet úgy, hogy az őt kiszolgáló pincérnél rendezi a számlát. Megjegyezte, hogy a felszolgálók általában megosztják egymást között a borravalót, nagyon ritka, amikor nem.

Visszakérhető a szervizdíj

Az adásban elhangzott, hogy egyes vendéglátóhelyeken a dolgozók fizetése csupán a borravalóra terjed ki. Ezzel kapcsolatban Hamvas Zoltán elmondta, hogy személyesen ezt nem tapasztalta, és úgy gondolja, hogy ez nem bevett gyakorlat.

Kiemelte, hogy a szervizdíjon felül a vendég még adhat borravalót is.

Amennyiben valamilyen hiba csúszik a szolgáltatásba akkor a vendég reklamálhat, és a vendéglátó ilyenkor köteles a szervizdíjat levonni a számla végösszegéből – emelte ki a szakértő.

Nyugat-Európában a szervizdíj mindenhol jelen van. Olaszországban úgynevezett terítési díjat számolnak fel, a koperta mértéke 2 eurótól 10 euróig terjedhet. Ez szintén a cég bevétele, ebből a dolgozókat fizetik ki – mondta.

Az Egyesült Államokban a borravaló vagy szervizdíj régóta bevett gyakorlat, és ragaszkodnak hozzá. Ennek összege elérheti a számla összegének 20 százalékát.

hirado.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook