16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

A szerb kórházak közölték: az elhunyt oltottak többsége kínai vakcinát kapott..

Dátum:

Megosztás:

Fontos azonban kijelenteni, hogy döntő többségében déli szomszédainknál is oltatlanok kerülnek kórházba, alakulnak ki náluk súlyos tünetek, valamint esnek áldozatul a koronavírusnak.

A Szerbiai Oknyomozóújságírók Központja 79 ellátóhelyhez fordult adatigényléssel, hogy megtudják, milyen arányban vannak oltottak és oltatlanok a kórházba került betegek és az áldozatok között, írja a Pénzcentrum. Kiderült, hogy akik az oltás ellenére haltak bele a fertőzésbe, azoknak a többsége a kínai Sinopharm vakcinát kapott.

21 intézménytől kaptak adatokat: túlnyomó többségben mindenütt oltatlanok kerülnek kórházba, alakulnak ki náluk súlyos tünetek, valamint esnek áldozatul a koronavírusnak.

Belgrádban a Szerbiai Klinikai Központ Fertőző és Trópusi Betegségek Klinikája szeptember 9. óta rögzíti, hogy a kórházban fekvő koronavírussal fertőzött betegeket beoltották-e. Aznap 89 beteg volt kórházban a klinikán, többségük nem volt beoltva. Szeptember 9-15. között további 50 covidos beteget vettek fel, akiknek több mint a fele be volt oltva, legtöbbjük a Sinopharmmal.

A 68 vakcinát kapó beteg közül 55 volt a Sinopharmmal oltva, 11 Szputnyik V-t kapott, 1 Pfizert és 1 AstraZenecát.

bori közkórház adatai szerint a szeptember 9-e után kórházba került betegek többsége oltatlan. A valjevói kórházba október 24-ig több mint 2000 ember került a fertőzéssel: a kezeltek 22 százaléka meghalt. 16,1 százalék volt oltott, 83,9 százalék oltatlan az ápoltak esetében, az áldozatoknál 79,8 százalék nem kapott vakcinát.

vranjei kórházba az év elejétől szeptember közepéig több mint 1800 ember került be COVID-dal, kb. 100 ember kapott oltást a vírus ellen, 94-en Sinopharmot, 3-an Szputnyikot, 1 ember AstraZenecát és 1 Pfizert. A 200 elhunytból szinte mindenki oltatlan volt.

Az Uzicei Közegészségügyi Intézet július végéig kb. 2300 koronavírusost látott el, nagyjából 2000-en nem kaptak védőoltást. Ebben az időszakban 509-en haltak bele a fertőzésbe: 15 ember volt oltott, ők mind Sinopharmot kaptak, az átlagéletkoruk 84 év.

Oltáshoz készíti elő egy asszisztens a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 2-án / Fotó: MTI/Rosta TiborOltáshoz készíti elő egy asszisztens a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 2-án / Fotó: MTI/Rosta Tibor

kruševaci közkórházban 2 002 beteget kezeltek koronavírus miatt, és a kórház adatai szerint a legtöbb súlyos klinikai képpel rendelkező beteg nem volt beoltva, de részletesebb adatokat nem közöltek. A Sabaci Közegészségügyi Intézet adatai szerint augusztus 18-tól október elejéig 51 beteg halt bele a vírusba a helyi kórházban, a többség nem volt beoltva: a 33 oltatlan mellett 18 oltott esett áldozatul, 16-an Sinopharmot kaptak, ketten Szputnyik V-t.

Pancevoi Általános Kórházban március óta állnak rendelkezésre adatok az oltottsági státuszról, augusztus közepéig a bekerült koronavírusos betegek 90 százaléka nem volt beoltva. Szeptemberben megugrott az oltott személyek kórházi kezelése az említett kórházban, kb. 30 százalékkal. Mint kiderült, a legtöbb ilyen beteg több mint fél éve kapta meg a második adagot.

Az összes halálesetből 2,5 százalék kapott Sinopharmot, de a legtöbben idősek voltak, egyéb társbetegségekkel.

Pozareváci Általános Kórházban a szeptember 15-ig kezelt betegek több mint 75 százaléka nem volt beoltva, az elhunytak több mint 95 százaléka nem oltatta be magát. A szombori Dr. Radivoj Simonović Közkórházban szeptember közepéig kezelt több mint 800 ember oltatlan volt. Az intézményben 207-en hunytak el. A kórházba kerülők és az elhunytak közül mindösszesen 6 fő volt beoltva, 5-en Sinopharmmal, egyvalaki Pfizerrel.

Vajdasági Tüdőbetegségek Intézete március 10-e óta gyűjti az adatokat, 400 ember oltottsági státuszáról tudtak nyilatkozni – ebbe az intézménybe kerültek a legsúlyosabb állapotú betegek. 96 ember halt meg, 80-an nem voltak oltva, 14 fő volt sinopharmos, 1-1 ember pedig Szputnyikot és AstraZenecát kapott.

Ćuprija Általános Kórházban szeptember elejétől október 25-ig több mint 400 beteget kezeltek, 269-en nem voltak beoltva. Az 58 elhunyt közül 40-en nem voltak beoltva, 13-an kaptak kínai oltást, 3-an Pfizert, ketten pedig Szputnyikot.

blikk, penzcentrum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Putyin az ukránokra küldi a világ legbrutálisabb harcosát: a másfélmázsás legenda beáll a hadseregbe

Igazi politikai nagyágyút, az ökölvívás nehézsúlyú orosz világbajnokát is besorozza Oroszország katonának az Ukrajna ellen vívott háborúban. A boksztörténelem...

Ilyen még nem volt, közvetlen közelről lőtte egymást a harcban álló két fél – videó

21. századi tankcsata: közvetlen közelről lőtték egymást az oroszok és az ukránok https://twitter.com/i/status/1575267764805070848 Twitter, mandiner Hirmagazin.eu

Bagdad bekérette Irán nagykövetét a halálos áldozatokkal járó iráni dróntámadások miatt

Az iraki külügyminisztérium közleménye szerint bűncselekmény történt, mert a halálos áldozatok között polgári személyek is voltak. A legfrissebb hírek...

Kunhalmi: Ha a Fidesz azt hiszi, hogy ettől több gyermek fog születni, akkor téved!

Az MSZP-s politikus a szülészetek rendbetételét követelte a kormánytól. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán tüntetést szervezett több, az...