6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

A szakértő véleményezte az ujrán kormányba kinevezett szemlyek kompetenciáját

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Azt követően, hogy Vagyim Prisztajkót nevezték ki Ukrajna külügyminiszterének, semmiféle új politikai kurzus kialakításáról nem beszélhetünk. Oroszországgal kapcsolatban sem

– véli Andrej Szuzdalcev, a Nemzeti Kutatási Egyetem világgazdasági és világpolitikai tanszékének dékán-helyettese.

Az ukrán parlament csütörtökön nevezte ki Vagyim Prisztajkót, az elnöki hivatal vezető-helyettesét Ukrajna külügyminiszterének. Parlamenti felszólalásában Prisztajkó „agresszornak” nevezte Oroszországot, és kijelentette, hogy Kijev „nem tud és nem is akar” „ilyen-olyan formátumokban, vég nélküli tárgyalásokat folytatni” a kelet-ukrajnai rendezésről. Megjegyezte továbbá, hogy változatlan marad az országnak az Európai Unióhoz és a NATO-hoz történő csatlakozással kapcsolatos irányvonala.

Szuzdalcev elmondta a Novosztyi hírügynökségnek: „Továbbra is a cselekvés látszatának, propagandisztikus szólamoknak és egy abszolút ugyanolyan politikának lehetünk majd tanúi, mint az előd, Pavel Klimkin idején. Semmiféle fordulat, semmiféle politikai kurzusváltás nem lesz”.

A szakértő megjegyezte: az ukrán kormányba kinevezett személyek nem különösebben kompetensek – inkább a propagandisták szerepe jut majd nekik. „Annak az illúzióját keltik majd, hogy sor fog kerülni a „normandiai formátumban” (Franciaország, Oroszország, Németország és Ukrajna)” – tette hozzá a hírügynökség beszélgető partnere.

A szakértő szerint az új ukrán kormány továbbra is ragaszkodni fog az Oroszországgal szembeni szankciókhoz.

„Ukrajna kormányába nem szakértőket választanak, hanem a legszűkebb környezetből valakiket. Akik számára egyetlen előírás létezik: a Zelenszkij iránti maximális hűség. Ugyanilyen elv alapján választották meg magát a miniszterelnököt is: ő nem közgazdász, köze sincs a közgazdasághoz” – tette hozzá Szuzdalcev.

Májusban az ukrán elnök hivatala vezető-helyettésévé nevezte ki Prisztajkót. Prisztajkó 2009 és 2012 között Ukrajna washingtoni nagykövetségének volt a követtanácsosa, misszióvezető-helyettese. 2012 és 2014 között Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott nagykövete volt Kanadában, 2014 és 2017 között pedig Pavel Klimkin külügyminiszter-helyetteseként dolgozott. 2017-ben Ukrajna NATO-nagykövetének nevezték ki.

ria.ru

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...

FAO: Nem drágult a globális élelmiszerkosár novemberben

A FAO élelmiszer-alapanyag árindexe csupán 0,3%-kal haladja meg a tavalyi értékét Róma, 2022. december 2. – Jórészt mozdulatlan maradt a...