11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekGazdaságA szakértő szerint szétszakad a nyugdíjas társadalom, mert a 13. havi nyugdíj...

A szakértő szerint szétszakad a nyugdíjas társadalom, mert a 13. havi nyugdíj mindenkinél azonos mértékű a többi havi nyugdíjjal, azaz a 65 ezer Ft-os kisnyugdíjas is ugyanannyit kap, és a 4 Millió Ft-os extranyugdíj is ugyanannyi – hanganyag

13. havi nyugdíj egy fontos juttatás, amelyet sok országban alkalmaznak a nyugdíjasok támogatására. Azonban a nyugdíjszakértő szerint a jelenlegi rendszer nem minden esetben méltányos.

Itt van néhány érdekes megfigyelés a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban:

  1. Egyenlő mértékű juttatás: Jelenleg minden nyugdíjas ugyanakkora összegű 13. havi nyugdíjat kap, ami nem veszi figyelembe a korábban felhalmozódott méltánytalanságokat. Például, ha valaki alacsonyabb nyugdíjat kap, akkor a 13. havi nyugdíj is alacsonyabb lesz, és fordítva.
  2. Szolidaritási korrekció: Más országokban, például Lengyelországban, a minimálnyugdíj közelében meghatározott egységes összegben adják a 13. és akár a 14. havi nyugdíjat is. Ez a szolidaritási korrekció segít kiegyenlíteni a juttatások közötti különbségeket.
  3. Egyenlő százalékos emelés: A nyugdíjemelés egységes százalékos mértéke is problémát okozhat. Például egy hatszázalékos emelés egy alacsonyabb nyugdíjban részesülőnél kevesebb pénzt jelent, mint egy magasabb nyugdíjasnál.

Az eltérés különösen szembetűnő az éves nyugdíjbevételeknél. Fontos, hogy a rendszert átgondolt szolidaritási elemekkel javítsuk, hogy minden nyugdíjas méltányosan részesülhessen a juttatásokból.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work