24.4 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

A szabadságért küzdő magyar 56-os hősökhöz hasonló bátor népekre van szükség Meloni szerint

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy a szabadságért küzdő magyar 56-os hősökhöz hasonló bátor népekre van szükség, akik emlékeztetik Európát valódi identitására, mivel csakis erre lehet jövőt építeni

– nyilatkozta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke október 23. alkalmából.

Giorgia Meloni az Előre budai srácok olasz dal szerzője, Pier Francesco Pingitore kitüntetésén vett részt. Az olasz jobboldal himnuszává vált dal az októberi forradalom tizedik évfordulóján 1966-ban született. Pingitorénak a magyar érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozták.

Mindig otthon érzem a magyarok között, nem csak az ugyanolyan színű nemzeti zászló és az erős történelmi kapcsolatok miatt, hanem azért is, mivel Orbán Viktorral ugyanúgy látjuk Európa távlatait és küldetését, és ezt az október 23-i magyar nemzeti ünnep is magába foglalja

– jelentette ki az FdI elnöke.

Elmondta, az olasz fiatalok távolról is generációkon keresztül szívvel-lélekkel a magyar szabadságharcosok mellett álltak, mivel tudták, hogy a magyarok egész Európáért áldozatot hoztak.

Annak az Európának kell ma is érvényesülnie, amelyet oly sokak küzdelme teremtett meg a határok védelmében, az európai gyökerek, az identitás, az értékek biztosítása céljából” – tette hozzá Meloni.

A mai Európa ezzel szemben nemzetek feletti szuverén akar lenni a tagállamok szabadságának korlátozásával. Ezért gondolom, hogy teljesen természetes az európai népek reakciója, amikor le akarják vetni magukról az igát

– jelentette ki.

A római parlamentben korábban tett felszólalásával kapcsolatban elmondta, Giuseppe Conte miniszterelnöknek a szemére vetette, hogy Olaszország vazallusként nem képes megvédeni önmagát, függetlenségét, szabadságát, stratégiai érdekeltségeit, miközben más kevésbé erős nemzetek, mint Magyarország és Lengyelország felemeli a fejét.

Giorgia Meloni elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU a jogállamisághoz kötve zsarolja a határait, gyökereit, identitását védő Budapestet és Varsót a gazdasági helyreállítási alap forrásaival.

Ismételten köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki levélben gratulált Meloni megválasztásához az Európai Konzervatívok és Reformerek élére.

Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy Európának bátor népekre van szüksége, melyek emlékeztetnek, hogy Európa nem Maastricht, nem a stabilitási paktum, nem a minden elnyomó bürokrácia, hanem védelmezendő civilizáció, mivel egyedül erre lehet jövőt építeni

– jelentette ki Meloni.

Giorgia Meloni emlékeztetett, hogy a közönség teljesen spontánul az Előre budai srácokkal éneklésével köszöntötte Orbán Viktort, amikor tavaly szeptemberben részt vett az Atreju nevű jobboldali találkozón Rómában.

A címlapfotó illusztráció. 

hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook