14.8 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeFőhírekKülföldA svédek kiszúrták, hogy újabb gázszivárgás van az Északi Áramlat gázvezetéken

A svédek kiszúrták, hogy újabb gázszivárgás van az Északi Áramlat gázvezetéken

Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengeren az Északi Áramlat vezetékből

– közölte a svéd parti őrség szóvivője a Svenska Dagbladet című napilappal szerdán késő este.

Bár a feltételezett rongálások idején egyik csővezeték (Északi Áramlat-1 és -2) sem volt használatban, mindkettő fel volt töltve gázzal, amely most a Balti-tengerbe ömlik.

A négy szivárgásból kettő Svédország kizárólagos gazdasági övezetében található

– mondta Jenny Larsson szóvivője az újságnak. A másik kettő Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van.

A most felfedezett sérült rész az Északi Áramlat-2 vezetéken van, az Északi Áramlat-1-en talált jelentős nagyságú lyuk közvetlen közelében – magyarázta a svéd parti őrség.

Orosz hadihajók a szivárgás közelében

Az európai biztonsági tisztviselők szeptember 26-án és 27-én is orosz hadihajók jelenlétét figyelték meg a szivárgások közelében. Arról egyelőre nincsenek bizonyítékok, hogy a járműveknek köze van a vezeték sérüléseihez, de pár nappal előtte orosz tengeralattjárókat is megfigyeltek nem messze a sérülésektől.

A CNN egy dán tisztviselőre hivatkozva azt írta, az orosz hajók jelenléte nem jelenti azt, hogy a károkat ők okozták, ugyanis a hajók rutinszerűen járják a vizeket ezeken a területeken. 

Minden héten látjuk őket. Az elmúlt években megnőtt az orosz tevékenység a Balti-tengeren. Elég gyakran tesztelik az éberségünket – mind a tengeren, mind a levegőben

– fogalmazott a tisztviselő.

Forrás: MTI, Index, fotó: Twitter

PS

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem