9 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

A svédek elutasították Orbán Viktor meghívását

Dátum:

Megosztás:

Tobias Billström svéd külügyminiszter kedden elutasította Magyarország felhívását, hogy tárgyaljanak országa NATO-csatlakozási kérelméről.

Korábban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan közölte, hogy meghívták Ulf Kristerssont Magyarországra. Eközben Törökország megszavazta Svédország NATO-csatlakozását.

„Nem látok okot arra jelenleg, hogy tárgyaljunk” – fogalmazott Tobias Billström svéd külügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnök meghívására. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása lett volna, valamint a magyar–svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

„Mi természetesen azt reméljük, hogy Magyarország a lehető leghamarabb ratifikálja a tagságot” – tette hozzá a diplomata a Politico szerint, számolt be az Index.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, közben a török parlament jóváhagyta Svédország NATO-csatlakozását. A szavazáson 346 képviselő vett részt, amelyből 287-en fogadták el a javaslatot, 55-en ellenezték, négyen tartózkodtak. A törvényt még Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is alá kell írnia.

Ezzel Magyarország maradt az egyetlen a tagállamok között, amely nem ratifikálta az ország NATO-tagsági kérelmét, pedig korábban a kormány ígéretet tett arra, hogy nem utolsóként hozzák meg a döntést az ügyben.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...