21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

A svájci bicskán túl is van élet

Dátum:

Megosztás:

Piros, kompakt, multifunkciós. Mi az?

Természetesen a svájci bicska, vágnánk rá a legtöbben, ugyanis Magyarországon egyértelműen e kis ország márkái terjedtek el először. Ugyanakkor ma már számtalan más országban is gyártanak hasonló eszközöket – most erre hívnánk fel a figyelmet.

Mi is pontosan a bicska?

Svájc a csokoládé, a karóra és a bicskakések hazája, ezt Magyarországon mindenki jól tudja. De ahogy a csokinál ma már sokan megkedvelték a belgát, vagy éppen a karakteres dél-amerikai változatokat, úgy áll a helyzet a pengék esetében is.

Először is nézzük meg, hogy pontosan mik is a bicskák! 2020-ban már több száz gyártó konkurál a híres piros designnal, azaz választék bőven van termékekből. Bicskának nevezünk minden olyan kést, amely összecsukható pengével rendelkezik. Nem összetévesztendő a harcra tervezett automatán ki-be csukódó késekkel, sem az itthon is híres-hírhedt pillangókéssel. A bicska könnyedén elfér a kézben és praktikus eszköz.

Legtöbben azért tartjuk, hogy a ház körüli teendőket leegyszerűsítse: elég csak gyorsan előkapni táskánkból vagy zsebünkből, felpattintani a védőzárat, kinyitni a pengét és máris vághatunk vele.

Célszerszámok

svéd Morakniv, azaz Mora kés gyártója már több, mint 400 éve gyárt késeket, először elsősorban Mora környékén lakó halászok, vadászok és erdészek számára. A cég megfizethető, de tartós, jó minőségű termékeiről híres, amelyek pont a bicskák ellentétei. Természetesen nem minőségben, hanem a használat célját tekintve, hiszen szinte valamennyi házkörüli teendőhöz, valamint a természetben végzett tevékenységhez kínálnak célszerszámot.

Nemrég kifejezetten nőknek és gyerekeknek szánt méretben is megkezdték a pengék forgalmazását. Különösen ez utóbbiak esetében mindenképpen érdemes speciálisan biztosított tokot is választani a késhez.

A fotó forrása:

infocus / Shutterstock.com

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...