-1.3 C
Budapest
2023. február. 9. csütörtök

A streaming, illetve a YouTube szerepe a 2022-es futballbajnokság digitális világában

Dátum:

Megosztás:

A streaming, illetve a YouTube szerepe a 2022-es futballbajnokság digitális világában

A világbajnokság különösen nagy figyelmet kap a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A labdarúgó-világbajnokság körüli YouTube (köszönhetően az erre az alkalomra létrehozott saját csatornának) iránti érdeklődés is folyamatosan nő, az idei esemény iránti keresési érdeklődés már 80%-kal meghaladja a 2018-ast. Az elemzők szerint a 2022-es esemény online rabona magyar megtekintési ideje több mint 30%-kal nőhet, és 300 millió embert érhet el.

A világbajnokságot offline játsszák, de online tapasztalattal

A pandémia miatt hónapokig szinte zárt kapus meccseket láthattak a szurkolók. Ennek most vége, így nagy az öröm, hogy élőben tekinthetők meg a találkozók. Bár ez igaz lehet a 2022-es katari világbajnokságra is, a keresési adatok az online és az offline érdeklődés növekedését jelzik. A 2018-as labdarúgó-világbajnokság online rabona magyar kínálata például messze felülmúlta az offline-ét. Miközben az eseményen hárommillió személyes meccslátogató vett részt, addig hárommilliárd Google-keresés és ötmilliárd, a világbajnoksághoz kapcsolódó megtekintés volt a YouTube-on. (Google adatok)

Marketingtipp: Lépjen kapcsolatba rajongóival, miközben ők böngésznek

Nagy az érdeklődés az idei világbajnokság körül, ezért fontos, hogy a cégek vagy márkák jelen legyenek a keresőóriásban. A keresési kampányok esetében az általános egyezésű kulcsszavak oda helyezik önt, ahol rajongói keresnek. Ez a kulcsszóegyezési típus a jól teljesítő és feltörekvő lekérdezéseket takarja a pontos/kifejezéses kulcsszavak mellett, lehetővé téve, hogy hirdetése a kulcsszó jelentésével kapcsolatos kereséseknél megjelenjen. Az adaptív keresési hirdetések eközben automatikusan azonosítják a legjobb címsor- és leíráskombinációkat, így biztosítva, hogy a márka az eredményes hirdetést jelenítse meg a megfelelő személynek.

A vb-szurkolók a 90 perces mérkőzésen túl is vágynak valami extrára

Az idei esemény valószínűleg hatalmas mennyiségű digitális tartalmat fog felhalmozni. Az egy hónapig tartó 2018-as világbajnokság például 64 élő mérkőzést mutatott be, mintegy 110 órányi meccstartalommal, ami körülbelül öt nap nézési időnek felel meg. Ez az egyező tartalom azonban 230 millió órányi megtekintési időt generált a YouTube-on, ami 26 000 évnek felel meg, a Google szerint.

Ezek alapján egyáltalán nem meglepő, ha a streaming platform saját háttérbeszélgetésekkel egybekötött „műsorokat” tesz lehetővé a futball szerelmeseinek, melyek lényege, hogy szinte az egész világon online és díjmentesen nézhetjük, így akár Magyarországon is rabona magyar.

  • Alkotói és partnertartalmak: a futballhoz kapcsolódó tartalmak 59%-át alkotók, játékosok vagy klubok készítik. Ez a formátum hiteles, így a futballrajongók közel érezhetik magukat az akcióhoz.
  • Tartalomarchívum: A futball és a játékosok legendás pillanatai, amelyek segítségével a szurkolók nosztalgiázhatnak, és újra átélhetik a múlt izgalmait.
  • Felhasználók által generált tartalom: vb-himnuszok, kommentárok és ünnepi futballtartalmak, amelyeket hétköznapi szurkolók (jó ötlet összehangolni az amatőr videókat a hivatalos közvetítésekkel) készítettek, akik ugyanebben a szenvedélyben osztoznak.

Természetesen a regionális korlátozások (hazánkban a hivatalos M4 Sport mellett nincs internetes közvetítés) online – rabona magyar – megkerülésének legjobb módja a VPN használata. Ezzel nemcsak biztonságban maradhat az interneten, hanem lehetővé teszi, hogy egy másik országban lévő szerverre „helyezhesse át” tartózkodási helyét. Tehát nem számít, hol tartózkodik, a VPN lehetővé teheti a világbajnokság megtekintését. Ezt szűkíti le némileg a YouTube hivatalos streaming csatornája, ugyanakkor itt a teljes meccsek közvetítésére nincs mód.

 Az online közvetítéssel mindenki nyer

A tartalomszponzoráció lehetővé teszi, hogy a cégek márkái a verseny legfontosabb pillanataiban „versenyezzenek” a YouTube legnagyobb futballal kapcsolatos csatornáin. Ez segít lekötni a nézők figyelmét minden tartalomtípusnál.

A YouTube Select eközben olyan összeállításokat kínál, amelyek pontosan azt a tartalmat célozzák meg, ami iránt közönsége a legszenvedélyesebb. Több tartalommal, lehetőségekkel és biztonsággal a YouTube Select egyszerűbb módot kínál arra, hogy hitelesen lépjen kapcsolatba a közönséggel. A legfontosabb, hogy az online platform Select csatornája a vállalkozások számára valódi eredményeket érhet el.

A focirajongókkal a legrelevánsabb környezetben léphet kapcsolatba, lehetővé téve a jobb és személyre szabottabb élményt.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...