12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekA sértődött Gyurcsány a választóit becsmérli, mert megbukott az ellenállása

A sértődött Gyurcsány a választóit becsmérli, mert megbukott az ellenállása

Ezek a lusta ellenzéki szimpatizánsok nem tették eléggé szabaddá magukat, pedig ő jó beszédeket mond a parlamentben – nagyjából ezzel az érvrendszerrel tette világossá a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán, miért fulladt kudarcba az általa meghirdetett kormányellenes megmozdulás-sorozat. Íme a Gyurcsány Ferenc-féle alternatív menekülési útvonal!

2017. november 23. Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke. Fotó: Szalmás Péter

Meglehetősen visszás, ha egy ember saját magától idéz, az meg pláne, ha mindezt a világ legnagyobb közösségi oldalán teszi lájkvadászat céljából. Persze, ha politikusról van szó, az némileg mentő körülmény, hiszen neki mégiscsak az a dolga, hogy valamiképpen eladja magát a választók minél szélesebb körében. Amit azonban ma Gyurcsány Ferenc véghez vitt, arra nem igazán lehet mentséget találni, és nem könnyű értelmezni sem. Ugyanis a Demokratikus Koalíció elnöke, miután

  • az általa meghirdetett, végtelennek gondolt, fővárosi tüntetéssorozat két nap után befulladt,
  • a megmozdulás legnagyobb eredménye az volt, hogy néhány tucat féllelkes tüntető nekiesett püfölgetni a tüntetés helyszínén diszkréten elhelyezett, Orbán Viktor arcképével ellátott hordókat,
  • hogy aztán az egész mélydemokrata népünnepélyt áthelyezzék vidékre,

egy gyurcsányi értelemben véve is nehezen értelmezhető idézet látott napvilágot az exkormányfő-prédikátor Facebook-oldalán. Ahogy beszámoltunk róla, a hivatalos, Grézy Zsolt-féle indoklás szerint „technikai okok miatt” vidékre költöztetett megrendítő erejű rendezvénysorozat első állomására Szegeden került sor múlt pénteken, ahol Gyurcsány Ferenc is fellépett/szónokolt. Végtelenül szerény módon a pár száz ember előtt tartott beszédéből kölcsönzött gondolatokat közösségi oldalára a mai napon.

Nem fogom beérni azzal, hogy a Parlamentben jó beszédeket mondok.– kezdte olyan visszafogottsággal Gyurcsány Ferenc, amire csak Gyurcsány Ferenc képes. A lelkesítő kezdés után következett az övön aluli ütés, ugyanis a pártelnök az ellenzéki szimpatizánsok felelősségét kezdte el firtatni a kudarcba fulladt tüntetéssorozat miatt. „Azért fogok tenni, hogy tüzeljem önöket, és megértessem az önök felelősségét” – közölte az érthetetlenül értetlen demokratákkal, akik szerinte nem érzik át megfelelőképpen a helyzet súlyosságát. Üzenetében ez volt a bemelegítés, majd következett a konkrét letolás:

Ha akarnak szabad Magyarországot, akkor először magukat kell szabaddá tenni!– ezzel vége szakadt Gyurcsány Ferenc rövid, de annál tömörebb mondanivalójának.

Utóbbi állítása kapcsán nincs teljesen igaza az exkormányfőnek, hiszen a megjelent szegedi demokraták, megfogadva szavait, olyan szabaddá tették magukat, hogy egy minden külső behatástól mentes, felhőtlen cigányozással tették emlékezetessé a megmozdulást.

A lényeg: Gyurcsány Ferenc magyarázatában Gyurcsány Ferencnek semmi köze a Gyurcsány Ferenc által életre hívott demonstrációsorozat bukásához! Nincs ebben semmi kivetnivaló, ha a politikust Gyurcsány Ferencnek hívják.

Kapcsolódó:

Dühödten cigányoztak Szegeden Gyurcsány vándorforradalmárai

Miután Gyurcsány múlt szombaton bejelentett forradalma két nap után kudarcot vallott Budapesten, úgy döntöttek a tüntetők, hogy megpróbálják a vidéki nagyvárosokat bevenni. Így érkezett meg a jókedvű DK-vezér és „forradalmár csapata” Szegedre pénteken, hátha ott nagyobb sikerrel járnak a kormánybuktatással. A nagy ellenállásra azonban itt is kevesen voltak kíváncsiak, és a sikertelenség miatt felhergelődött DK-s tüntetők a szegedieket „cigányozták” le dühükben – számolt be erről a SzegedMa hírportál.

Múlt szombaton a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett „Ellenállás” néven futó tüntetéssorozat és nagy kormánybuktatás két nap alatt befuccsolt Budapesten. Így a pártelnök és a DK-s keménymag új terepet kellett keressen a forradalom nyélbe ütésére, ha már a főváros „elesett”.Úgy gondolták, hogy a Botka László által vezetett balos fellegvár, Szeged mégis jó választás lehet, hátha ott több foganatja lesz mondandójuknak.

Gyurcsány Sargentinit méltatja Szegeden. FORRÁS: SZEGED MA

A Szegedma beszámolója szerint a bukott egykori miniszterelnök igen vidám hangulatban érkezett meg péntek délután Szegedre, ahol beszédet mondott a nem túl nagy csoportnak.

A lap megírta azt is, hogy egy kis baki azért csak becsúszott a „kiváló szervezés” ellenére, mivel kezdetben nem volt sem mikrofon, sem hangosítás, így többen hazamentek, és inkább otthonról támogatták tovább a DK elnöke által meghirdetett forradalmat.

Gyurcsány beszédében köszönetet mondott Judith Sargentininek, és méltatta a hazánkat elítélő, Soros-Sargentini tákolmányt is. Emellett természetesen ostorozta a kormányt, pokolba kívánta „a rendszert”, és továbbra is hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal lehet kormányt váltani.

Minden igyekezet ellenére úgy tűnik, hogy Szegeden sem sikerült megbuktatni a kormányt. Emiatt többen méltatlankodtak, és a Szegedma beszámolója szerint több idősebb DK-s a szegedieket kezdte dühében cigányozni.

A legdurvább jelenet a tüntetés vége felé volt, amikor egy férfi halkan „féregnek” nevezte Gyurcsány Ferencet. Erre egy másik idősebb szimpatizáns „szarházi cigánynak” nevezte, miközben az arcába üvöltött. Íme:

Forrás: Origo, Szegedma

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work